Повратак на врх

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Културни центар Крушевац, као поливалетна установа у култури, настао је 18. фебруара 1992. године и то спајањем Дома омладине и Крушевац филма. Поглед у мало даљу историју рећи ће нам да је простор у Топличиној 2., пре спајања, егзистирао као ДОМ ОМЛАДИНЕ десетак година, а да су биоскопи почели са радом још далеке 1944. године, тако да је нагомилано искуство од 70 година које Културни центар има иза себе и у сећању, достојно респекта и поштовања.
Од самог почетка рада, па до данас, у неприкидном смо узлету ка остваривању идеје да будемо карика која повезује креативни рад на образовању младих за културна стремљења и презентацију врхунских дела уметничког стваралаштва широкој публици града Крушевца и његове околине.
Циљ нам је да створимо нову организациону културу на темељима онога што је до сада рађено, јер ово је кућа која има резултате. Нашим додатним делатностима ћемо покушати да подигнемо ефективност и ефикасност у послу, на тај начин што ћемо понуду у делатностима које нам нису основне, да поправимо са аспекта тржишног уплива, маркетинга, боље понуде и организације. Морамо да будемо најбољи у ономе што стварамо за наше циљно тржиште.
Бренд ове куће је “Златна кацига” и она остаје основа, а што се мене тиче, инсистираћу да граду вратимо *Свечаности слободе*, онај сјај из ранијих времена, и то ће људи из ове куће одрадити, и мислим да ће Крушевљани бити задовољни… Нећемо запоставити ни један од наших програма које имамо. Заиста смо задовољни тимом искусних људи у свим областима које покривају и урадићемо најбоље за наш град и културу града.
Културни центар Крушевац је водећа установа у култури града Крушевца. Мала креативна јединица која се бори са теретом тешких економских времена са циљем да истраје у својој мисији. Окренути градској и сеоској средини, нагиње афирмацији свих оних који културу носе својим ликом и делом и оних, који културу чувају и гаје у аматерским срединама и условима. Мисија Културног центра Крушевац је да сачува оно што треба да се памти и направи и подстакне нешто што треба да остави траг. Наша врата су отворена свима, грађанима Крушевца, и свим истинским пријатељима културе.

Урадићемо најбоље за културу града Крушевца...

djКултурни центар Крушевац има нови тим, и изванредне људске ресурсе. Али у старту, као привредник и економиста кажем да се и ова фирма у овом критичном времену суочава са проблемом неликвидности, али исти успешно и решава...

Телефон: 037 423-025

И-мејл: kck@kck.org.rs

Get Adobe Flash player

Архива сајта...

АРХИВА САЈТА КЦК
 
Архива КЦК
2008 -2011
Архива КЦК 2012

Важни линкови

Културни центар Крушевац прославио је трафиционалну манифестацију ВАСКРШЊЕ ДЕЧИЈЕ РАДОСТИ по седамнаести пут у Клубу КЦК 17. априла 2017. године.

Беседу је одржао јереј цркве Свети Ђорђе Ненад Драгићевић, у духовном делу програма наступио је дечији црквени хор Свети кнез Лазар који води професорка Весна Пешић.

Представили су нам се и гости из Трстеника:

Зорица Матицки, песникиња

Оливера Цветић, песникиња и композиторка

Миливоје Илић, композитор

Солисти: Елена Алексић, Јована Крстић и Вук Богићевић

Стручни жири у саставу:

Братислав Алексић, председник

Небојша Лапчевић, члан

Рајна Алексић,члан

оценио је најлепше аранжмане од Васкршњих јаја у категорији вртића и основних школа, и донео једногласну одлуку:

У категорији вртића

I место

Припремна група „Жабаре“ - из Жабара

II место

Препремна група „Шашиловац“ - из Падежа

III место

Припремна група „Бубамарци“ - Пионирски парк

У категорији основних школа

I место

ОШ „ Брана Павловић“ Коњух- подручно одељење Љубава

II место

ОШ „Вук Караџић“ Крушевац– продужени боравак

III место

ОШ „Бранко Радичевић“ Бивоље - подручно одељење Дедина

Најлепше јаје као појединачни аранжман урадила је група „Цветић“ –ПУ „Ната Вељковић“

Најкреативнији аранжман од Васкршњих јаја урадила је породица Недељковић из Крушевца.

Награде су уручили директор КЦК мр Мирослав Смиљковић и заменица директора Јелена Вељковић.

На такмичењу за најјаче Васкршње јаје ппобедиле су Јелена и Нађа из Крушевца.

Уредник

Рајна Алексић

Tucanje

Tucanje 30

Tucanje 40

Tucanje 46

ВИДЕО ГАЛЕРИЈА КЦК - Webplayer

СтартПретходна123СледећаКрај