ВУЛЕТОВИ ДАНИ 2017.

ВУЛЕТОВИ ДАНИ 2017.

Рибарска Бања, 27. 7. 2017.

ПРЕДСТАВЉАЊЕ КЊИГЕ ДЕВЕТКА АУТОРА ДУШАНА ПЕЈЧИЋА ДУЦЕ

У пуној Конгресној сали Специјалне болнице Рибарска Бања одржана је Манифестација Вулетови дани по деветнаести пут, у част чувеног народног певача Вукашина Вулета Јевтића, родом из Росице крај Рибарске Бање. Овог пута догађај је обележило и престављање књиге Деветка аутора Душана Пејчића Дуце, а у издању Културног центра Крушевац.

Добра енергија, заправо синергија између родоначелника аутентичне народне песме, асталског певања и боемског креативног начина живота, Вулета и Јевтића и његових следбеника, на челу са шефом оркестра Дуцом Пејчићем, затим глумцима, прваком драме Крушевачког позоришта - Милијом Вуковићем и врцавим глумцем из народа - Драганом Ракићем Сингером, успостављена је ове вечери. Анегдоте из крушевачке кафане Деветка говорио је са посебним шармом један од ликова књиге и сведок записаних и незаписаних згода и незгода, Славољуб Мустафић Заја.

Присутне је поздравио у име домаћина Влада Панић, шеф маркетинга Специјалне болнице Рибарска Бања, а у реализовању овог програма највише је допринео Славољуб Ћирић Ћира, један од иницијатора Манифестације Вулетови дани.

Треба поменути музичаре који су заједно са Дуцом Пејчићем допринели доброј атмосфери ове вечери, а то су гитаристи Милан Петровић, Мирољуб   Виријевић и солисти: Миленко Рајчић Раја, Радмила Бајић, Мирослав Мића Живановић и Тома Живковић. Извођене су песме које написао, певао и прославио Вуле Јевтић, пре свих песма ЧАЈ ГОРО ЛАНЕ МОЈЕ!

Техничка подршка програму су били Предраг Саздовић и Веркан Гвозденовић, радници КЦК.

Тако је књига ДЕВЕТКА о боемском животу крушевачких музичара, новинара, писаца, сликара, глумаца, бербера ... наставила да живи пред публиком која је судећи по реакцијама, смеху и аплаузима, задовољством испунила једно бањско вече.

Закључак је да би више оваквих и сличних културних садржаја који не подразумевају компликовану организацију и трошкове, били на корист пацијената и посетилаца Рибарске Бање.

                                                Јелена Протић Петронијевић

banja 45

banja 58

banja 63

banja 85

banja 26

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates