Повратак на врх

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Културни центар Крушевац, као поливалетна установа у култури, настао је 18. фебруара 1992. године и то спајањем Дома омладине и Крушевац филма. Поглед у мало даљу историју рећи ће нам да је простор у Топличиној 2., пре спајања, егзистирао као ДОМ ОМЛАДИНЕ десетак година, а да су биоскопи почели са радом још далеке 1944. године, тако да је нагомилано искуство од 70 година које Културни центар има иза себе и у сећању, достојно респекта и поштовања.
Од самог почетка рада, па до данас, у неприкидном смо узлету ка остваривању идеје да будемо карика која повезује креативни рад на образовању младих за културна стремљења и презентацију врхунских дела уметничког стваралаштва широкој публици града Крушевца и његове околине.
Циљ нам је да створимо нову организациону културу на темељима онога што је до сада рађено, јер ово је кућа која има резултате. Нашим додатним делатностима ћемо покушати да подигнемо ефективност и ефикасност у послу, на тај начин што ћемо понуду у делатностима које нам нису основне, да поправимо са аспекта тржишног уплива, маркетинга, боље понуде и организације. Морамо да будемо најбољи у ономе што стварамо за наше циљно тржиште.
Бренд ове куће је “Златна кацига” и она остаје основа, а што се мене тиче, инсистираћу да граду вратимо *Свечаности слободе*, онај сјај из ранијих времена, и то ће људи из ове куће одрадити, и мислим да ће Крушевљани бити задовољни… Нећемо запоставити ни један од наших програма које имамо. Заиста смо задовољни тимом искусних људи у свим областима које покривају и урадићемо најбоље за наш град и културу града.
Културни центар Крушевац је водећа установа у култури града Крушевца. Мала креативна јединица која се бори са теретом тешких економских времена са циљем да истраје у својој мисији. Окренути градској и сеоској средини, нагиње афирмацији свих оних који културу носе својим ликом и делом и оних, који културу чувају и гаје у аматерским срединама и условима. Мисија Културног центра Крушевац је да сачува оно што треба да се памти и направи и подстакне нешто што треба да остави траг. Наша врата су отворена свима, грађанима Крушевца, и свим истинским пријатељима културе.

Урадићемо најбоље за културу града Крушевца...

djКултурни центар Крушевац има нови тим, и изванредне људске ресурсе. Али у старту, као привредник и економиста кажем да се и ова фирма у овом критичном времену суочава са проблемом неликвидности, али исти успешно и решава...

Телефон: 037 423-025

И-мејл: kck@kck.org.rs

Get Adobe Flash player

Архива сајта...

АРХИВА САЈТА КЦК
 
Архива КЦК
2008 -2011
Архива КЦК 2012

Важни линкови

ВУЛЕТОВИ ДАНИ 2017.

Рибарска Бања, 27. 7. 2017.

ПРЕДСТАВЉАЊЕ КЊИГЕ ДЕВЕТКА АУТОРА ДУШАНА ПЕЈЧИЋА ДУЦЕ

У пуној Конгресној сали Специјалне болнице Рибарска Бања одржана је Манифестација Вулетови дани по деветнаести пут, у част чувеног народног певача Вукашина Вулета Јевтића, родом из Росице крај Рибарске Бање. Овог пута догађај је обележило и престављање књиге Деветка аутора Душана Пејчића Дуце, а у издању Културног центра Крушевац.

Добра енергија, заправо синергија између родоначелника аутентичне народне песме, асталског певања и боемског креативног начина живота, Вулета и Јевтића и његових следбеника, на челу са шефом оркестра Дуцом Пејчићем, затим глумцима, прваком драме Крушевачког позоришта - Милијом Вуковићем и врцавим глумцем из народа - Драганом Ракићем Сингером, успостављена је ове вечери. Анегдоте из крушевачке кафане Деветка говорио је са посебним шармом један од ликова књиге и сведок записаних и незаписаних згода и незгода, Славољуб Мустафић Заја.

Присутне је поздравио у име домаћина Влада Панић, шеф маркетинга Специјалне болнице Рибарска Бања, а у реализовању овог програма највише је допринео Славољуб Ћирић Ћира, један од иницијатора Манифестације Вулетови дани.

Треба поменути музичаре који су заједно са Дуцом Пејчићем допринели доброј атмосфери ове вечери, а то су гитаристи Милан Петровић, Мирољуб   Виријевић и солисти: Миленко Рајчић Раја, Радмила Бајић, Мирослав Мића Живановић и Тома Живковић. Извођене су песме које написао, певао и прославио Вуле Јевтић, пре свих песма ЧАЈ ГОРО ЛАНЕ МОЈЕ!

Техничка подршка програму су били Предраг Саздовић и Веркан Гвозденовић, радници КЦК.

Тако је књига ДЕВЕТКА о боемском животу крушевачких музичара, новинара, писаца, сликара, глумаца, бербера ... наставила да живи пред публиком која је судећи по реакцијама, смеху и аплаузима, задовољством испунила једно бањско вече.

Закључак је да би више оваквих и сличних културних садржаја који не подразумевају компликовану организацију и трошкове, били на корист пацијената и посетилаца Рибарске Бање.

                                                Јелена Протић Петронијевић

banja 45

banja 58

banja 63

banja 85

banja 26

ВИДЕО ГАЛЕРИЈА КЦК - Webplayer

СтартПретходна123СледећаКрај