Повратак на врх

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Културни центар Крушевац, као поливалетна установа у култури, настао је 18. фебруара 1992. године и то спајањем Дома омладине и Крушевац филма. Поглед у мало даљу историју рећи ће нам да је простор у Топличиној 2., пре спајања, егзистирао као ДОМ ОМЛАДИНЕ десетак година, а да су биоскопи почели са радом још далеке 1944. године, тако да је нагомилано искуство од 70 година које Културни центар има иза себе и у сећању, достојно респекта и поштовања.
Од самог почетка рада, па до данас, у неприкидном смо узлету ка остваривању идеје да будемо карика која повезује креативни рад на образовању младих за културна стремљења и презентацију врхунских дела уметничког стваралаштва широкој публици града Крушевца и његове околине.
Циљ нам је да створимо нову организациону културу на темељима онога што је до сада рађено, јер ово је кућа која има резултате. Нашим додатним делатностима ћемо покушати да подигнемо ефективност и ефикасност у послу, на тај начин што ћемо понуду у делатностима које нам нису основне, да поправимо са аспекта тржишног уплива, маркетинга, боље понуде и организације. Морамо да будемо најбољи у ономе што стварамо за наше циљно тржиште.
Бренд ове куће је “Златна кацига” и она остаје основа, а што се мене тиче, инсистираћу да граду вратимо *Свечаности слободе*, онај сјај из ранијих времена, и то ће људи из ове куће одрадити, и мислим да ће Крушевљани бити задовољни… Нећемо запоставити ни један од наших програма које имамо. Заиста смо задовољни тимом искусних људи у свим областима које покривају и урадићемо најбоље за наш град и културу града.
Културни центар Крушевац је водећа установа у култури града Крушевца. Мала креативна јединица која се бори са теретом тешких економских времена са циљем да истраје у својој мисији. Окренути градској и сеоској средини, нагиње афирмацији свих оних који културу носе својим ликом и делом и оних, који културу чувају и гаје у аматерским срединама и условима. Мисија Културног центра Крушевац је да сачува оно што треба да се памти и направи и подстакне нешто што треба да остави траг. Наша врата су отворена свима, грађанима Крушевца, и свим истинским пријатељима културе.

Урадићемо најбоље за културу града Крушевца...

djКултурни центар Крушевац има нови тим, и изванредне људске ресурсе. Али у старту, као привредник и економиста кажем да се и ова фирма у овом критичном времену суочава са проблемом неликвидности, али исти успешно и решава...

Телефон: 037 423-025

И-мејл: kck@kck.org.rs

Get Adobe Flash player

Архива сајта...

АРХИВА САЈТА КЦК
 
Архива КЦК
2008 -2011
Архива КЦК 2012

Важни линкови

КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ- ПРОГРАМ ЗА АВГУСТ 2017.

Четвртак,03.08. у 11 сати

На конференцији, која је одржана у Медија центру КЦК представљен је програм који нас очекује у августу 2017. О програму је говорила Рајна Алексић, уредник у КЦК, и том приликом најавила велики број догађаја из свих области културе и уметности, и то кроз ликовне, књижевне, музичке, концертне, дечије, биоскопске и традиционалне програме.

Сходно томе програм за месец август почињемо традиционалном манифестацијом 28. ЗВЕЗДАНО ЗДРАВИЊЕ која ће се одржати у порти Цркве светог великомученика Георгија у Здравињу од 08. до 28. августа.

 • Певачи нашег краја и КУД „Макршане“ из Макршана отвориће овогодишњу манифестацију 08. У 20 сати под називом „Звездано вече у звезданом Здравињу“
 • 08. представиће се КУД „Извор“ из Дренове
 • 08. наступиће КУД „Танаско Рајић“ из Љубића код Чачка

У оквиру манифестације одржаће се:

 • Вече Седме силе,
 • Вече Фрулаша

„Ај, чија фрула...“ и

 • Отварањем изложе радова насталих на 45. Ликовној колонији „Звездано Здравиње“ затворићемо 28. Звездано Здравиње.
 1. августа

У Ђунису са почетком у 18 сати биће одржано Такмичење и изложба трактора олтајмера

 

 • На Летњој сцени Културно просветне заједнице љубитељи блуза и џеза могу уживати
 1. августа у 21 сат

На концерту Bluse rezervata

 1. августа у 21 сат

Trill Seeking Polymers

 • Када је у питању књижевни програм у августу смо за љубитеље писане речи предвидели промоцију књиге

Мирис душе младог аутора Стефана Кнежевића

 1. 08. - Клуб КЦК у 20 сати
 • У суботу августа у порти цркве Св. Илије у Макршану прославиће се Дани Преображења програмом Преображењска благодарница.

Сутра дан 20. августа у 19 сати у Великој Ломнице програмом Да се подсетимо представиће се стари и нови чланови КУД-а „Радомир Јаковљевић Јакша“

Истог дана у 20 сати у порти цркве Св. Архангела Михаила у Лукавцу биће одржан програм

Дани Пепељуше.

 

 • Дечији програми почињемо Чудесним светом бајки у Дечијем центру Пионирски парк

15 август у 11 сати и 19 сати

 1. августа у 11 сати –

Чудесни свет бајки отпловиће до вртића „Невен“

Читањем и причањем бајки деца обогаћују фонд речи, развијају машту и креативност. Вечита борба добра и зла која се преплиће у бајкама показује да добро побеђује увек, на тежи и спори начин али побеђује. За добро се вреди борити. Поруке које носе бајке научиће децу да цене праве врлине као што су искреност, племенитост, храброст одговорност и истрајност........

 • 23 августа вече које је намењено ТИН ФЕСТУ, заправо биће то одјеци ТИН ФЕСТА и премијерна представа

KO JE OVDE ZAVISNIK OD SEX-a              

Tекст: Реј Куни и Џон Чепмен

Режија: Ернест Међедовић, професор

             и Иван Богићевић

Изводи: Позоришна трупа КУД – Еее

             Бела сала КЦК у 20 сати20

 • КАРАОКЕ ОКРШАЈ МУЗИКЕ ЗА ДЕЦУ

је такмичење које КЦК организује од 2009 године, деца су га оплеменила својом енергијом, младошћу и музичким талентима. Трагање за музичким талентима путем игре и забаве, даље усмеравање у музичке школе да се деца озбиљније баве музиком. Овај вид јавног наступа и такмичења помаже деци да се ослободе од треме, награђени такмичари имаће прилику да наступају у програмима Културног центра.

Караоке окршај одржаће се у Дечијем центру Пионирски парк, у 19 сати и то:

 • Прво полуфинале биће одржано
 1. 08.
 • Друго полуфинале заказано је за 08. и
 • Финале Караоке окршаја, 08.

 

 • Из ликовног програма Културног центра издвајамо изложбу цртежа Јане Јовановић У СВЕТУ ЦРТАЋА И МАШТЕ која ће бити отворена 28. августа у Галерији КЦК са почетком у 19 сати. Јана је вишегодишњи полазник ликовног студија Маја Олић КЦК.
 • Школе и секције су део мисије Културног центра, рад секција се управља према школској управи и почетком нове школске године и наше секције починју са радом:
 • Школа говора и глума позоришног студија „Бата Миладиновић“,
 • Ликовни студио „Маја Олић“
 • Школе балета, школе плеса, Џез балета, Зумбе, Аеробика
 • ФИЛМСКИ ПРОГРАМ

Љубитељи филмова могу погледати филмове

 • СТРАТОН

3, 4, 7, 8. и 9. августа у 17,00; 19,00 и 20,00 часова

 • ЕМОЈИи 6. августа у 18 сати
 • Филмове „3D Cinema“ BG
 • VALERIJAN I CARSTVO HILJADU PLANETA, 20,00 часова
 1. и 6. августа 2017. године у Биоскопу Крушевац

Од 10. – 16. августа

АМИТИВИЛ: БУЂЕЊЕ

17,00 19,00 и 21,00

 1. и 20. Августа

У 18 сати ТВРД ОРАХ

У 20 сати МРАЧНА КУЛА

Rajna 8

Rajna 17

Rajna 23

avgust 20171

ВИДЕО ГАЛЕРИЈА КЦК - Webplayer

СтартПретходна123СледећаКрај