ДАНИ ПРЕОБРАЖЕЊА, Коморане

У суботу, 19. августа у селу Коморану на Преображење одржана је по 12 пут манифестација ДАНИ ПРЕОБРАЖЕЊА, у прелепој и пространој порти манастира светог оца Николаја. Сабор је почео Светом Архијерејском Литургијом коју је служио Његово Преосвештенство епископ крушевачки Г. Давид уз саслуживање Архијерејског намесника трстеничког протојереја Марјана Вујовића, о. Животија Радивојевића, о. Петра Јараковића, о. Милана Крстића и о. Александра Димитријевића,  протођакона Андроје Јелића и ђакона Дејана Смилића. Света  Литургија је служена у летњиковцу или тзв. летњој цркви у порти манастира, будући да је манастирска црква била премала да прими мноштво верног народа, како из Коморана тако и из околних села.

Богослужење је својим надареним гласовима увеличао и хор цркве Лазарице "Цар Лазар". Потом је, такође под кровом летњиковца, Сабор настављен културно уметничким програмом у коме су учествовали млађи и старији чланови КУД-а "Герасим Вујић" из Коњуха и КУД-а „Цар Лазар“ из Лазаревца, као и чланови ансамбла "Божури царева града" из Крушевца.

До краја месеца одржаће се у порти манастира КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ У СЛАВУ ПРЕОБРАЖЕЊА као саставни део манифестације ДАНИ ПРЕОБРАЖЕЊА у Коморану.

dani probrazenja 1

dani probrazenja 2

dani probrazenja 3

dani probrazenja 5

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates