Конференција за новинаре - представљање програма КЦК за фебруар 2018.

У свечаном програму обележавања Дана Културног центра Крушевац, по речима заменика директора Јелене Вељковић, имаћемо прилику да видимо делове веома богатог опуса рада ове куће. Пуних 26 година Културни центар је корен свих дешавања, јер ради на перманентној едукацији, почевши од својих школа, секција и радионица које имају дугогодишњу традицију. Такође, ради на презентовању културе у свим њеним појавним облицима и формирању свести о богаћењу нашег културног духа и жељи да постанемо културна публика чиме смо направили један велики корак напред. Култура је један предан рад, истакла је заменик директора, и мисао која има за циљ постизање високо квалитетних достигнућа. Културни центар више од две и по деценије ради на постизању тих циљева.

 

          У свечаном мултимедијалном програму, чију режију потписује драматург  Немања Петронијевић, кроз школе и секције, видео презентацију и сјајан гостујући мјузикл Брак у ствари љубав, који ова установа поклања суграђанима за Дан куће,потврдићемо још једном зашто је Културни центар Крушевац достојан репрезент нашег града –рекла је Јелена Вељковић. Слово љубве, као једна од најпрестижнијих награда Културног центра али и нашег града у области културе,  додељује се на тај дан. Сваке године по један стваралац придружује се великој породици прегаоца који својим животом и радом доприносе ширењу уметности и културе као и афирмисању ове установе.

          Заменик директора је истакла да је  завршетак 26. конкурса Међународног фестивала Златна кацига својеврсни празник куће јер нас уводи у програмски, манифестациони део Фестивала. Уредник Фестивала и главни и одговорни уредник Културног центра Ненад Блажић исказао је велико задовољство пристиглим радовима карикатуриста и хумориста који су , подсетимо се, одговарали на тему ПРЕГОВОРИ и ШКОЛА на конкурсу за младе, и представио програм за наредни месец:

                „Програм Културног центра Крушевац у месецу фебруару креће едукативном радионицом Детектив у музеју која за циљ има да на занимљив и едукативан начин, кроз више истраживачких задатака, код деце развије свест о значају музеја и очувања културне баштине. Програм ће бити реализован 1.фебруара у Народном музеју Крушевац са почетком у 17 часова.

                2.фебруара у периоду од 10-14 часова ученици крушевачких средњих школа и полазници Ликовног студија КЦК имаће прилику да учествују на радионицама писане форме, карикатуре и стрипа на тему Комуникација.

                Изложба карикатура Пардон, прошлогодишњег добитника прве награде за карикатуру на 25. Међународном фестивалу Златна кацига, Шпира Радуловића биће званично отворена у петак 2.фебруара у 19 часова.

                Школе и секције КЦК настављају своје редовне активности и током зимског распуста. Културни центар Крушевац ће и овог зимског распуста организовати бесплатне програме за ученике основних и средњих школа. Полазници ће имати прилику да вежбају   технику израде , украшавања и бојења платна,израду миришљавих свећица, држаче за салвете и др.Радионицу ће водити Жаклина Николић, професор разредне наставе.Намењена је деци од првог до четвртог разреда. Радионице ће бити отворене у периоду од 11-13 часова, 5, 7,и 9.фебруара на галерији клуба Културног центра Крушевац.

                Културни центар Крушевац ће за најмлађе суграђане организовати радионицу под називом Мала школа новинарства, у оквиру које ће школарци моћи да кроз теорију али и практични рад науче све о основама новинарства. Полазници ће кроз кративне радионице које ће трајати од 5-9. фебруара уз израду практичних задатака и непосредан контакт са другим колегама новинарима, завирити у свет писане речи. Радионице су намењене деци узраста од 5. до 8. разреда и средњошколцима.

                Поводом Дана заљубљених и Светог Трифуна, 14.-ог фебруара у 18 часова у Белој сали Културног центра Крушевац, Атеље-галерија Маки из Крушевца и Удружење песника СрбијеПоезија СРБ у сарадњи са Културним центром Крушевац и Галеријом Вино Жупе из Александровца расписују 10. Међународни литарално-ликовни конкурс на тему Љубав и вино – вечита инспирација. На литералном конкурсу могу бити заступљене све врсте уметничког изражавања у поезији на српском језику (ученици основних и средњих школа / студенти). На ликовном конкурсу могу бити заступљене све врсте уметничког изражавања и стилова (ученици средњих школа / студенти ).

                У среду 21. фебруара, са почетком у 19 часова, у малој сали Крушевачког позоришта, биће одржан клавирски концерт Сање Донић. На репертоару ће бити композиције Шостаковича, Моцарта, Шумана и Василија Мокрањца.

                Песници, чланови удружења Перо из Крушевца представиће се крушевачкој публици у клубу Културног центра Крушевац 21. фебруара у 19 часова. Кроз Вече поезије песници удружења Перо казиваће своје песме и представити свој рад.

                Музичко вече и представљање књиге Милана Бате Петровића Гитара и песма уз музичку пратњу Оркестра Душана Дуце Пејчића и солистa Радмилe Бајић и Миленкa Рајчићa, као и са гостима изненађења, биће одржан у Клубу КЦК у петак 23. фебруара са почетком у 19 часова.

                У петак 28. фебруара, у 19 часова,у Легату Милића од Мачве, биће представљен научно фантастични роман Велико путовање, аутора Горана Токића. Прича о путовању душе, прича о етици, религијама о свима нама, о свакодневним проблемима који се полако множе и прете да нас сустигну. Спој различитих ствари што се обично не налази у једном делу. Сложено попут једног једног лавиринта а опет савршено попут Фибоначијевог низа. Овом промоцијом завршавамо све програмске делатности Културног центра у месецу фебруару.“

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates