Конференција за новинаре - Програм за мај 2018.

maj 2018

 

На почетку мајског репертоара је завршетак четрнаестог Фестивала шкоског театра града Крушевца и свечана додела награда у Крушевачком позоришту данас у 12 сати. Лепотица и звер је поклон представа Крушевачког позоришта победницима ФЕШТА.

Настављамо у суботу, 5. маја у Белој сали КЦК у 20 сати, представљањем књиге поезије У додиру наших истина аутора Миљане Гагић и Боривоја Ђорђевића. Ово издање KЦK имаће мултимедијално представљање. Поред аутора учествују и: Лидија Глиџић, Данијела Рамић, Слободан Антић, Небојша Милосављевић, Небојша Вранић и Никола Пантовић. Уредници програма су Јелена Протић Петронијевићи Лидија Ужаревић. Музички ће обојити ово вече група BAHTALO DIVE.

У уторак, осмог маја у 20.00 сати у Белој сали је представљање књиге Успешни Крушевљани, пети део. Аутор и водитељ је Живомир Миленковић.

Пример добре сарадње наше куће са основним школама су и две Свечане академије, 10. маја у 17.00 сати у Белој сали КЦК, када ће свој Дан школе обележити ОШ Свети Сава из Читлука и 15. маја када ће свој Дан школе обележити ОШ Васа Пелагић из Падежа.

Од 11 -20. маја организујемо 22. Фестивал драмског аматерског стваралаштва Расинског округа (ФЕДРАРО). Федраро традиционално прати СУПЕС (сусрети песника Србије) , ликовна колонија и изложба радова насталих на ликовној колонији. Победници Фестивала пласирају се за Републичку смотру драмског аматерског сеоског позоришног стваралаштва у Малом Црнићу и градског у Кули.

КЦК већ осамнаест година организује програм Под Десанкиним шеширом, 16. маја на дан рођења песникиње.Као допуна у под наслову програма стоји (Слово, реч, стих за Десанку). Ове године славимо 120 година од рођења песникиње, па је то још један разлог да овај програм препоручимо публици. Дођите, у среду, 16. маја у 20 сати у Белу салу под Десанкин шешир, јер она то заслужује, слово, реч, стих.

Радна група за еколошко образовање града Крушевца у сарадњи са Заводом за јавно здравље Крушевца и Србија шумама Шумско газдинство Расина организује у петак 18. маја У Белој сали КЦК у 12.00 сати предавање којим обележава МЕЂУНАРОДНИ ДАН БИОДИВЕРЗИТЕТА ( 22. МАЈ) И

ЕВРОПСКИ ДАН ПАРКОВА ( 24. МАЈ)

Истог дана у 20.00 сати у Белој сали је представљање књиге Јелене Миленковић, електроинжењера, ауторке којој ово није прва књига а носи назив Цепање душе. У програму ће учествовати Драгослав Ђорђевић, професор у крушевачкој Гимназији и Ирена Ђорђевић, сарадница и пријатељица ауторке. Издавач је Директна реч из Београда.

Серију концерата класичне музике у малој сали Крушевачког позоришта настављамо у суботу, 19. маја у 19 сати, када ће наступити Rebecca Rischin ( klarinet) и Mione Barbul ( klavir). На репертоару ће бити дела Јаноша Комивеса, Беле Ковача, Доменика Мирка, Џонатана Фловерса, Оливија Месијана и Алана Шулмана.

Концерт кларинетисткиње Ребеке Ришин и пијанисткиње Мионе Барбул је део међународног пројекта у сарадњи са Националном српском кларинетистичком асоцијацијом. Осим у Београду, чувена америчка кларинетисткиња ће одржати концерте и у Врњачкој Бањи, и Панчеву.

  1. маја Крушевачки афористичарски клуб наступа у Клубу КЦК , у 19. 00 сати. Дођите да се дружимо и смејемо. Модератор вечери ће бити Саша Милетић, песник и афористичар из Крушевца.
  2. маја нас очекује дружење са једном сјајном младом женом, Сузаном Рајић, која је доктор историјских наука, редовни професор на Филозофском факултету у Београду. Представиће своју књигу о Александру Обреновићу ( који је убијен 29. маја 1903 ) – а све то уз помоћ својих колега Дарка Михајловића и Николе Миленковића историчара из Крушевца.

Мајски програм завршавамо програмом за децу, 31. маја у 20 сати када ће се својом првом књигом поезије Плави звончићи , представити Јована Димитријевић, ученица ОШ Нада Поповић, која је добијала награде и објављивала своје песме у нашем часопису Путеви културе.

  1. такмичење села града Крушевцанаставља се и у овом месецу све до Централне смотре која ће бити у јуну.
  2. мај ...........представља се МЗ Јасика
  3. мај..............                       МЗ Дворане
  4. мај .......................               МЗ Каоник
  5. мај......................................МЗ Пепељевац
  6. мај......................................МЗ Кукљин
  7. мај .....................................МЗ Бела Вода

maj 7 maj 13

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates