ECOMOVE – ЕКОЛОГИЈА МОГ ЗАВИЧАЈА - резултати конкурса у категорији основних школа

Понедељак, 07.12. 2020.

          Културни центар Крушевац је, током новембра месеца, организовао  Фестивал краткометражног филма, ECOMOVE – ЕКОЛОГИЈА МОГ ЗАВИЧАЈА,  са циљем да допринесе унапређењу позоришне и филмске културе деце, са жељом да се кроз уметничку игру, школу и разговор утиче на свест деце да стичу еколошка знања,  вредности,  еколошку културу…

Учесници Фестивала  били  су маштовити и показали висок ниво еколошког знања и културе. Жири је издвојио три рада у категорији основношколског узраста.

Захваљујемо се свим ђацима и њиховим наставницима што су учествовали на Фестивалу и посветили пажњу овако значајној теми за све нас.

Сви добитници награда и њихови наставници награђени су књигама и дипломама које ће им бити уручене када буде повољнија епидемиолошка ситуација. 

3. место

Милица Годић, Кристина Мијајловић и Мартина Смиљковић  ОШ „Брана Павловић“ из Коњуха. Ментор Оливера Коларић, наставница биологије. У видеу који су нам послале бавиле су се приказивањем огледа из биологије.

https://www.youtube.com/watch?v=XBDlQbL5wNM

2. место

Групни  рад  ученика ОШ „ Брана Павловић“  из Коњуха и ОШ „Бранко Радичевић“ из Бора.  Ученици Ненад Миљаковић и Милан Жикић. Ментори  Славољуб Тоскић и Оливера Коларић, наставници биологије.

Филм сарджи природне и историјске знаменитости Бора и Борског језера. Настао је у сарадњи две школе ОШ „Бранко Радичевић“ (Бор) и ОШ „Брана Павловић“ (Коњух). Филм су направили ученици биолошке секције обе школе у циљу подизања свести грађана на очување природних одлика нашег краја.

https://www.youtube.com/watch?v=Zldyloqqm64&feature=emb_logo

1. место

Марија Видић, Тијана Матејић и Јасна Годић,  ОШ „ Брана Павловић“ из Коњуха, ментор Оливера Коларић,  наставник биологије

Филм сарджи природне и историјске знаменитости села Бела Вода са антропогеним екосистемима. Рад су радиле ученице осмог разреда и приказале позитиван и негативан утицај човека на природну средину. Филм је направљен у циљу унапређења еколошке свести грађана и ученика.

https://www.youtube.com/watch?v=vxwhWy1LCI8

2021  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates