PREMIJERA FILMA *ODUMIRANJE* 07.12.2013. U BIOSKOPU KRUŠEVAC

FILM „ODUMIRANJE“ U BIOSKOPU KRUŠEVAC 07.12.2013. u 20:00

Premijera filma zakazana je za 07.12.2013.godine u Bioskopu Kruševac u 20:00 časova, odmah posle Beogradske premijere koja će biti 5. decembra 2013. godine u Sava centru. - CENA ULAZNICE 250,00 DINARA

Film "Odumiranje" reditelja Miloša Pušića, imaće beogradsku premijeru 5. decembra u Sava centru. Ostvarenje producentske kuće Hit and Run, rađeno po scenariju Dušana Spasojevića, autora istoimene i nagrađivane drame koja se igrala u Ateljeu 212, svetsku premijeru imalo je u Karlovim Varima. Usledilo je prikazivanje i brojne nagrade na domaćim i regionalnim festivalima, a pre zvanične bioskopske distribucije koja počinje 5. decembra premijerom u Sava centru, film se prikazuje u selekcijama nekoliko značajnih evropskih festivala - u Solunu, Kotbusu, Argentini i Atini.

Film čiji je producent glumac Branislav Trifunović ukazuje na probleme odumiranja sela i pokušaje da se od njih pobegne.

Posle nekoliko mučnih godina života u Beogradu, provedenih na teškim poslovima i praćenih besparicom, Janko (28) se vraća u svoje zabito i, ljudima opustelo, planinsko selo sa namerom da proda zemlju i ode u Nemačku, verujući da će se tako izbaviti nevolja i konačno izboriti za svoje mesto pod suncem. Njegova usamljena majka Milica (50) koja već dugo živi u nadi da će se Janko vratiti, dovesti ženu i osnovati porodicu, ne samo da će se njegovoj nameri usprotiviti, nego će i učiniti sve da njen sin od te namere odustane.

I pored toga što će Milica, snagom majčinske ljubavi, ubeđivati Janka da ostane i pokuša da živi na svojoj zemlji i od svoje zemlje, Janko neće odustati od svog plana. Otići će u nepoznato, dok će Milica, bolesna od tuge za sinom, ostati sama na svojoj zemlji. Ostalo je misao koja prožima ljude i predele – ODUMIRANJE – stoji, između ostalog u sinopsisu ovog ostvarenja.

Verujući da film u svojoj suštini mora biti angažovan, te da ukazuje na probleme i realnost koja nas okružuje, producenti i autori ističu da nema nijedne reči koja tačnije opisuje to stanje nego odumiranje. Upravo zato su odlučili da snime ovakav film, sa uverenjem da on može biti glas svih onih koji veruju da se odumiranje može zaustaviti.

Glavne uloge poverene su glumcima Branislavu Trifunoviću, Borisu Isakoviću, Dari Džokić, Emiru Hadžihafizbegoviću, Jasni Đuričić, Novaku Bilbiji i Milici Janevskoj. Glumci će se pokloniti i kruševačkoj publici 7. decembra u Bioskopu Kruševac.

Ekipa filma - igraju: Branislav Trifunović, Boris Isaković, Dara Džokić, Jasna Đuričić, Milica Janevski, Emir Hadžihafizbegović - muzika: Dejan Kostić, Mocart, - montažer: Ivan Knežević; -dizajn zvuka: Zoran Maksimović i Ognjen Popić; -maska: Dubravka Bušatlija; -kostim Marina Sremac; -scenograf: Zorana Petrov; - kamera: Aleksandar Ramadanović; izvršni producent: Snežana Penev; scenario: Dušan Spasojević; koproducenti: Alex Biondi  i Serkan Tastemur; producent: Branislav Trifunović; režija: Miloš Pušić.


2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates