ДОБИТНИК СВЕТОСАВСКЕ НАГРАДЕ ЗА 2018. ГОДИНУ

 ДОБИТНИК  СВЕТОСАВСКЕ НАГРАДЕ  ЗА 2018. ГОДИНУ

Угледну СВЕТОСАВСКУ НАГРАДУ коју традиционално додељује Културни центар Крушевац уз покровитељство Града Крушевца, одлуком Савета, већином гласова, добио је Мирољуб Милановић –  Цара, житељ села Каоник, познат као ентузијаста, културни и хуманитарни делатник у свом крају, Расинском округу, па и шире...

Савет за доделу Светосавске награде радио је  у саставу: мр Александар Ерић, протојереј, представник Православне  крушевачке епархије, Ђорђе Ковачевић, директор РТК, Мирела Милојевић, прошлогодишњи добитник, Драган Николић, председник Управног одбора КЦК и Виолета Капларевић, в.д. директора КЦК, председник Савета.

 Из више предлога који су стигли  на адресу КЦК може се видети да је овогодишњи добитник  иницијатор и носилац културних догађаја за децу и младе ( Спасимо децу у саобраћају, Деда Мраз за наше суграђане, бројни концерти, спортска такмичења...) али и запажени хуманитарни радник. Иницирао је изградњу куће у селу Мојсиње уз  помоћ Фондације принцезе Карађорђевић за једну угрожену породицу, учествовао у адаптацији још једне  породичне куће  у селу Јасење и био учесник  емисије РТС-а ДА МОЖДА НE као херој недеље. Гостовао је на многим медијима залажући се за хуманост и здрав живот.

Овогодишњи добитник, треба напоменути, био је оснивач и председник КУД-а Каонички извори из Каоника  које је гостовањем у земљи, на Балкану  и  Европи, приказало и афирмисало културу каоничког краја и Србије. Један је од малобројних Срба изабраних у акцији Европа за све.

Овај свестрани човек са много добре воље и снаге, по занату  каменорезац, привредник, а свакако, добар домаћин, сада је председник КУД-а   Марко Цара Милановић. Он  и даље доприноси ширењу  и очувању традиционалних вредности српског народа  и крушевачког краја. 

Svetosavska 33 Svetosavska 17

Svetosavska 34 Svetosavska 49

2019  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates