ОТВOРЕН САЈАМ КЊИГА И ИЗДАВАШТВА РАСИНСКОГ ОКРУГА 2015.

КЛУБ КЦК,

СРЕДА, 7. ОКТОБАР 2015. У 11 САТИ.

 

Лидија Ужаревић, водитељ, најавила је отварање овогодишњег Сајма књига Расинског округа:

Културни центар Крушевац у сарадњи са Народном библиотеком и Историјским архивом из Крушевца, наставља добру традицију организовања Сајма књига Расинског округа као и претходне четири године, у октобру пре Међународног сајма књига у Београду.

Очекивали смо да ће овај, пети по реду Сајам књига Расинског округа отворити Његово Преосвештенство Епископ Крушевачки господин Давид, али он је оправдано одсутан.

По владичанском Благослову Сајам је ове године отворио у име Епархије крушевачке и у име Епископа Давида, магистар Александар Ерић, протојереј, свештеник Цркве Свети Ђорђе у Крушевцу.

Директор КЦК, мр Мирослав Смиљковић је, поздрављајући присутне, истакао следеће:

„Рађање књиге има своју философију: Идеју или емоцију када јој дође време, и преточи се у реч...у креативност, у књигу. Ја бих се кратко дотакао књиге, наше визије да будемо друштво економије знања и наше обавезе да младости која долази, оставимо Србију, економски снажнију и културно супериорнију. То без књиге, и науке засноване на знању је перпетум мобиле.

Зато су и сајмови, као наши сусрети са књигама и мудрим ствараоцима- наша шанса...остварење наше мисије, стратегије и визије.“

Драги пријатељи, остаје нам да вас позовемо да читате књиге и да посетите Сајам за ова три дана колико ће трајати у Клубу Културног центра, од среде, 7. до петка, 9. октобра 2015. године.Радно време Сајма је од 10-21 час.

У наставку сајма представљен је 23. број часописа ПУТЕВИ КУЛТУРЕ, а након тога и ЗБОРНИК КРУШЕВАЧКО ФИЛОЗОФСКО- КЊИЖЕВНЕ ШКОЛЕ.

sajam 75

sajam 69

 

sajam 80

sajam 87

sajam 93

sajam 12

АЛБУМ СА СВИМ ФОТОГРАФИЈАМА МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ НА ФЕЈСБУК СТРАНИЦИ КЦК:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.920021391400247.1073742007.748224428579945&type=3

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates