Повратак на врх

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Културни центар Крушевац, као поливалетна установа у култури, настао је 18. фебруара 1992. године и то спајањем Дома омладине и Крушевац филма. Поглед у мало даљу историју рећи ће нам да је простор у Топличиној 2., пре спајања, егзистирао као ДОМ ОМЛАДИНЕ десетак година, а да су биоскопи почели са радом још далеке 1944. године, тако да је нагомилано искуство од 70 година које Културни центар има иза себе и у сећању, достојно респекта и поштовања.
Од самог почетка рада, па до данас, у неприкидном смо узлету ка остваривању идеје да будемо карика која повезује креативни рад на образовању младих за културна стремљења и презентацију врхунских дела уметничког стваралаштва широкој публици града Крушевца и његове околине.
Циљ нам је да створимо нову организациону културу на темељима онога што је до сада рађено, јер ово је кућа која има резултате. Нашим додатним делатностима ћемо покушати да подигнемо ефективност и ефикасност у послу, на тај начин што ћемо понуду у делатностима које нам нису основне, да поправимо са аспекта тржишног уплива, маркетинга, боље понуде и организације. Морамо да будемо најбољи у ономе што стварамо за наше циљно тржиште.
Бренд ове куће је “Златна кацига” и она остаје основа, а што се мене тиче, инсистираћу да граду вратимо *Свечаности слободе*, онај сјај из ранијих времена, и то ће људи из ове куће одрадити, и мислим да ће Крушевљани бити задовољни… Нећемо запоставити ни један од наших програма које имамо. Заиста смо задовољни тимом искусних људи у свим областима које покривају и урадићемо најбоље за наш град и културу града.
Културни центар Крушевац је водећа установа у култури града Крушевца. Мала креативна јединица која се бори са теретом тешких економских времена са циљем да истраје у својој мисији. Окренути градској и сеоској средини, нагиње афирмацији свих оних који културу носе својим ликом и делом и оних, који културу чувају и гаје у аматерским срединама и условима. Мисија Културног центра Крушевац је да сачува оно што треба да се памти и направи и подстакне нешто што треба да остави траг. Наша врата су отворена свима, грађанима Крушевца, и свим истинским пријатељима културе.

Урадићемо најбоље за културу града Крушевца...

djКултурни центар Крушевац има нови тим, и изванредне људске ресурсе. Али у старту, као привредник и економиста кажем да се и ова фирма у овом критичном времену суочава са проблемом неликвидности, али исти успешно и решава...

Телефон: 037 423-025

И-мејл: kck@kck.org.rs

Get Adobe Flash player

Архива сајта...

АРХИВА САЈТА КЦК
 
Архива КЦК
2008 -2011
Архива КЦК 2012

Важни линкови

Традиционално окупљање на дан рођења песникиње Десанке Максимовић одржано је у Белој сали КЦК, 16.маја, 2017. Овог пута је ово окупљање имало поднаслов ПЕСМА, СЛОВО, РЕЧ ДЕСАНКИ -     из отворене радионице - аутори о Десанки.

Учествовали су песници, професори књижевности и ђаци Гимназије, Медицинске, Хемијско-технолошке   и Политехничке школе Милутин Миланковић из Крушевца. Професори-песници: Миланка Милосављевић Милосављевић, Дајана Цветковић, Вукосав Илић, Драгослав Ђорђевић, Вељко Стамболија, Драгослав Ђорђевић и Гордана Влаховић (прозни писац) читали су своје песме и текстове Десанки у част. Чланови Књижевне омладине Гимназије - Анђела Деспотовић и Матија Ђорђевић (гитара) дали су креативни допринос овом догађају. Песме Десанке Максимовић су говорили, поред Лидије Ужаревић, Јелене Ђорђевић,   и Никола Ристић, победник регионалног такмичења рецитатора, као и ђаци крушевачких средњих школа. Треба поменути учешће и допринос професора крушевачке Гимназије, Душице Добродолац и професора српског језика у Медицинској школи, Мирјане Гашић. У овом програму су своје песме говорили и Слађана Бундало и Небојша Лапчевић. Текстове Десанке Максимовић је читала Вера Поповић. Програм је осмислила и водила Јелена Протић Петронијевић.

Видеопрезентацију припремила Јелена Ивановић. Техничка подршка: Бранко Симић и Горан Бабић.

desanka 11

desanka 33

desanka 39

ВИДЕО ГАЛЕРИЈА КЦК - Webplayer

СтартПретходна123СледећаКрај