Predstavljanje monografije KRALJ

 

У четвртак, 9. новембра 2017. године у Белој сали представљена је монографија под називом "Краљ" ауторке Аните Панић из Београда. Књига говори о легендарном југословенском и српском глумцу Петру Краљу. Монографију је објавила издавачка кућа "Службени гласник" 2013. године.
    Кроз петнаест поглавља, са необичним називима и почетним цитатима великог глумца, личност Петра Краља сагледана је из угла уметника, али и човека. О свему овоме сведочили су, не само пријатељи и сарадници из бранше, него и породица, студенти, другови из детињства, обични људи са којима се дружио и живео. Посебну вредност чине и фотографије којих је преко три стотине и од којих већи део није до сада и објављиван.
    На промоцији у Крушевцу, поред ауторке Аните Панић, учествовала је и дипломирана глумица Ема Стојановић из Крушевца, која је читала одломке из монографије. Овом приликом приказани су одломци из монодраме "Живео живот Тола Манојловић", фотографије из монографије,  као и видео запис на коме Петар Краљ говори песму Лазе Костића  "Santa Maria della Salute" .
    Програм је организован у оквиру циклуса "Одјеци Тин феста".

Kralj 31 Kralj 28

 

Kralj 37 Kralj 36

 

 

 

2020  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates