ВЕЧЕ ЗДРАВИЦА И МУЗИКЕ

   ПОЗИВНИЦА КОНАЧНО Zdravice 1 Page 1

 

У Клубу КЦК одржано је представљање две књиге: ЗДРАВ СРБИНЕ. МОЈ ПОНОСУ! аутора Драгише Симића и књига ТАКО ЈЕ ЖИВЕО И СТВАРАО ДРАГИША НЕДОВИЋ аутора проф. др Драгана Батавељића. Ово вече здравица и музике су обојиле својим певањем чланице Етно групе Лазарице, затим певач Борко Миленковић уз хармонику Дуце Пејчића, а одабрали су најпознатије песме Драгише Недовића: Лепе ли су нано Гружанке девојке, Стани, стани Ибар водо, Јесен стиже ја се не ожених, Обраше се виногради доле крај Тополе...

Драгиша Симић који слови за најбољег етно ствараоца-здравичара у Србији беседио је и говорио поезију, а професор са Правног факултета у Крагујевцу, др Драган Батавељић је говорио о заборављеном аутору незаборављених песама, Драгиши Недовићу и о значају чувања националног идентитета и народног културног блага, те о горућој појави беле куге у Србији.

Овај догађај је уприличен на подстицај Данијеле Милисављевић, шефа Службе за пољопривреду у Градској управи у Крушевцу. Водитељ програма: Јелена Протић Петронијевић. Техничка подршка; Бранислав Симић.

protic 14

protic 10

2019  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates