ПРЕДСТАВЉАЊЕ ЧАСОПИСА ПУТЕВИ КУЛТУРЕ 32 И МАЛИ САЈАМ КЊИГА И ИЗДАВАШТВА РАСИНСКОГ ОКРУГА 2021.

У Клубу Културног центра Крушевац, одржана је  промоција новог, тридесетдругог броја часописа за културу и уметност ,,Путеви културе", у оквиру Малог сајма књига и издаваштва Расинског округа, који се ове године одржава у смањеном обиму због прописаних мера у борби против пандемије. Тема овог броја часописа била је ,,Лек", док је за наредни број најављена  тема ,,Књига". Једанаести по реду, обновљени Сајам књига у организацији  Културног центра Крушевац у сарадњи са Народном библиотеком и Историјским архивом из  Крушевца, симболично је обележен уз присуство мањег броја излагача и посетилаца.

Присутне је поздравила Виолета Капларевић, директорка Културног центра Крушевац. Догађају су присуствовали Јелена Тодоровић, помоћница градоначелнице за друштвене делатности, Момир Драгићевић, градски већник задужен за културу, као и чланови редакције и сарадници чаописа. 

Сајам књига и издаваштва Расинског округа ,у календару дешавања Расинског округа,  заузима веома значајно место  и највећа је окружна манифестација, намењена промоцији књижевног стваралаштва, науке, образовања, као и покретању и размени актуелних културних и друштвених питања, истакла је директорка Виолета Капларевић. Овом приликом, са посебном пажњом нагласила  је значај Путева културе, часописа који датира од 2003. године и његов значај за српску културну периодику. Широк и богат садржај културних и уметничких остварења деоница су на путу културе, што представља  велику драгоценост Крушевца. Дух културе и дела уметника, нашим часописом за културу и уметност  могу да струје ка Београду и осталим градовима Србије  и тиме га  сврставају у драгоцен избор свих оних који истражују живот у култури и уметности. 

 

 

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates