Dodela nagrada za rad na pesničkoj radionici -POD DESANKINIM ŠEŠIROM

ПОД ДЕСАНКИНИМ ШЕШИРОМ – ДОДЕЛА НАГРАДА

У Холу Беле сале КЦК, 20.маја, уручене су награде најуспешнијим учесницима Песничке радионице ПОД ДЕСАНКИНИМ ШЕШИРОМ.На почетку програма чула се песма СТРЕПЊА Десанке Максимовић коју је говорила Младена Ракић.

Награде је уручио мр Мирослав Смиљковић, директор КЦК. Поред књига и новчаног дела награда, са пригодним поклонима за најбоље учеснике радионице укључили су се и Горан Бабић у име пројекта ГРАД АДРЕНАЛИНА ПРОТИВ ХЕРОИНА и Небојша Лапчевић са ауторским примерцима својих књига.

Жири у саставу: Љиљана Панић, Рајна Маринковић Алексић и Јелена Протић Петронијевић, имао је тежак задатак да одабере најбоље међу заиста добрим радовима.

НАГРАЂЕНИ УЧЕСНИЦИ ПЕСНИЧКЕ РАДИОНИЦЕ ПОД ДЕСАНКИНИМ ШЕШИРОМ:СТОЈАН ШОШКИЋ (ученик II/1 Гимназије у Крушевцу-ПРВА НАГРАДА- за најбољи рад на Песничкој радионици), ДРУГА НАГРАДА-НЕВЕНА РАДОСАВЉЕВИЋ(ученица IV/7 Гимназије у Крушевцу), ТРЕЋА НАГРАДА - ЈАНА МИЛИСАВЉЕВИЋ(ученица III/7 Гимназије у Крушевцу),ПОХВАЛНИЦА - АНА БАБИЋ(ученица III/9 Гимназије Крушевцу), ПОХВАЛНИЦАСТЕФАН КНЕЖЕВИЋ (ученик IV/4 Грађевинско-техничке школе у Крушевцу).

Сви награђени и похваљени ученици су овом приликом прочитали своје радове.

Посебну захвалницу за учешће на радионици и сарадњу добио је мр Драгослав Ђорђевић, професор у Гимназији који је такође прочитао своју песму.

У овом програму је учествовао и професор Владица Радојевић који је прочитао своју песму о Десанки Максимовић.

На крају програма наглашена је добра сарадња са професорима, посебно овог пута са професорима Гимназије: Душицом Добродолац и Драгославом Ђорђевићем.

Музички тренутак је припао Групи АДРЕНАЛИН АКУСТИК БЕНД.

Догађају је присуствовао већи број средњошколаца, матураната и љубитеља поезије Десанке Максимовић.

 

desanka 11

desanka 13

desanka 17

desanka 22

desanka 28

desanka 29

desanka 36

desanka 42

desanka 43

desanka 44

desanka 45

desanka 46

desanka 47

desanka 48

АЛБУМ СА СВИМ ФОТОГРАФИЈАМА МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ НА ФЕЈСБУК СТРАНИЦИ КЦК:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.854079601327760.1073741937.748224428579945&type=1

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates