OTVORENA JE IZLOŽBA KERAMIKE NADJE ČELIĆ

Foaje Bele sale KCK,
Ponedeljak, 5.10.2015. u 18 sati
Nađa Čelić svojom savršenošću, estetikom, dinamikom i jednostavnošću, oblikuje trodimenzionalne figure od keramike. U njenim radovima uočava se zrelost razmišljanja i radost koja se ogleda u izrazu figurica. Ona nam predstavlja unikatnu i posudnu keramiku, kao i keramički dizajn. Njeni radovi svesno ili nesvesno povezuju sa našom predačkom kulturom i tu pre svega mislimo na Vinču i Starčevo, navode na umetnost Lepenskog Vira.
Nadja je počela da stvara od svoje sedme godine, sada ima 15 godina i ide u prvi razred Farmaceutsko Fizioterapeutske škole u Beogradu.
„Za Nadju, biti umetnik- znači oblikovati život“, rekla je Rajna Marinković- Aleksić, urednik programa.
Direktor Kulturnog centra Kruševac, mr Miroslav Smiljković , pozdravljajući prisutne goste i medije, istakao je da se Nadjino stvaralaštvo, kao i večerašnja izložba , poklapaju sa našim ciljevima , misijom i vizijom- da budemo šansa mladima da načine prve, velike korake u umetnosti i kulturi.
Ovo je Nadjin drugi korak na putu do njene plave zvezde- na tom putu želimo joj puno sreće.
Na otvaranju izložbe stihove pesme „Kad Nadja uzme glinu u ruke“ govorio je Filip Farkaš, a prisutnima se obratio i Nadjin profesor Mihajlo Petrović iz Škole keramike „DAMM KERAMIK“.
Izložba je organizovana u okviru Dečije nedelje, u Foajeu Bele sale KCK.

Nadja 10 Custom

Nadja 20 Custom

Nadja 28 Custom

Nadja 33 Custom

Nadja 42 Custom

ALBUM SA SVIM FOTOGRAFIJAMA MOŽETE POGLEDATI NA FEJSBUK STRANICI KCK:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.919348668134186.1073742006.748224428579945&type=3

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates