ТРАГ МИСЛИ- ИЗЛОЖБА

Traga 10 Traga 4

 

Изложба савремене калиграфије ТРАГ МИСЛИ Виолете Марковић, званично је отворена 16.октобра 2019.године у 19 сати у Легату Милића од Мачве.

Виолета Марковић рођена је 1974. године у Пожаревцу. Бави се калиграфијом и сликарством. Високу школу ликовних и примењених уметности струковних студија завршила је 1995. године у Београду, где је и учила писмо код професорке Мирјане Војновић. Члан је УЛИС-а Милена Павловић Барили Пожаревац.

До сада је самостално излагала петнаест пута и учествовала на преко шездесет колективних изложби.

Живи и ради у Пожаревцу. 

Након вишегодишњег истраживања у области модерне калиграфије, почев од експресивне калиграфије па све до граница апстрактног, ова серија калиграфских радова  представља повратак класичној калиграфији као носиоцу традиционалних вредности, приказаних на савремен начин.

Радови одабрани за ову прилику настали су у периоду од 2014. године до данас. Конструкција слике изграђена је око текстуалног језгра, где су ћириличним писмом исписане мисли о човеку, животу, пролазности, истини, изречене од стране великих књижевника, мислилаца, филозофа, светих отаца од старог века до данас.

Изложба  је по Конкурсу за излагачку сезону у 2019.години Галерије КЦК и биће отворена до 30.октобра. 2019.године

Марија Стојадиновић

Небојша Лапчевић

 

Traga 5 Traga 11

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates