ИЗЛОЖБА СЛИКА БОЈАНЕ НИКОЛИЋ, Галерија КЦК

У Галерији КЦК, 09.јула 2015.године отворена је Изложба слика Бојане Николић.
Бојана Николић је дипломирала је и магистрирала сликарство на Факултету ликовних уметности у Београду. На истом Факултету је, 2011. године одбранила докторски
уметнички пројекат ТРАНС-СЛИКА: Истраживање боје и светлости кроз медије сликарства, инсталације и перформанса. Ради као предавач на Високој школи за
образовање васпитача, Пирот и као асистент по позиву на Académie des Beaux-Arts Sainte Radegonde, Tours, France.
Добитник је награде ФЛУ за сликарство Риста и Бета Вукановић, сликари за 2005. годину,
Награде жирија за најбољи филм у категорији мини филма, Фестивал кратког филма Кратка форма, Горњи Милановац. Члан УЛУС-а од 2006.
Трагајући у свом стваралаштву за идентитетом и одговорима о људској егзистенцији, сликарство Бојане Николић представља личне, унутрашње  и психолошке борбе. Залазећи у апстракцију која престаје бити чисто асоцијативна, она омогућава посматрачу да се сукоби са метафизичким детонацијама и свим оним што на овом нивоу сачињава човека.
Спољашња спрега између човека и природе, и трагање за духовном равнотежом, основне су идеје уметнице овог пројекта, која комбинацијом природних и вештачких материјала, покушава да помири природу и човека, показујући нам да не постоје недозвољене повезаности. Ослањајући се на свој унутрашњи глас, она ствара непоновљиве представе оригиналне и јединствене по тренутку, који сам по себи носи оригиналност и непоновљивост.
Бојана Николић поетиком апстрактног експресионизма представља произвљне облике, боје, текстуре и форме,не следећи ни природу ни реалност, док случајно настале форме увек иду у прилог комплетног уметничког доживљаја.
Изложба ће бити отворена до 23.јула 2015.године.
 
 
                                                         Марија Стојадиновић
                                                                       Уредница ликовног програма
МА Аудио –визуелни драмски уметник
                                                  Академски вајар
maciizlozba
maciizlozba 12
maciizlozba 19
maciizlozba 29
maciizlozba 35
maciizlozba 47
maciizlozba 49
АЛБУМ СА СВИМ ФОТОГРАФИЈАМА МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ НА ФЕЈСБУК СТРАНИЦИ КЦК:
2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates