IZADJI MI NA TEGLU 2017.

 

SBP

U Pionirskom parku u subotu 23. septembra je, drugu godinu zaredom, održana manifestacija „Izađi mi na teglu“. Iako je manifestacija bila zabavnog karaktera, 15 ekipa,  koliko se takmičilo u pripremanju srpskog tradicionalnog specijaliteta, veoma ozbiljno se spremilo za ovo nadmetanje. Izabrani su i najbolji. Manifestaciju „Izađi mi na teglu“,  organizovale su Turističke organizacija Kruševca i produkcijska kuća „Bašta Mašta“.
Turistička organizacija grada Kruševca i Producentska kuća Bašta Mašta potrudili su se da manifestacija IZAĐI MI NA TEGLU protekne u najboljoj atmosferi. Ali neko je ipak morao da bude proglašen za pobednika. Najbolji kruševački ajvar pripremila je  ekipa „Probaj me“ iz Mudrakovca koje je predvodila Danijela Miletić, i oni će Kruševac predstavljati u finalu takmičenja.
Bilo je teško od 15 različitih ukusa izabrati najbolji i najukusniji ajvar i žiri je imao težak zadatak – istakla je predsednik žirija Dragica Bojković.
Dodeljene su i nagrade za najkreativniji tim, a tu titulu poneo je tim „Ajvar spremale vile o Sokogradu snile“, mada ništa lošiji nisu bili, iak su zauzeli drugo i treće mesto timovi Famozni ajvar i Pržimo i hladimo. Najbolju atmosferu na šatndu imala je ekipa Cvetak zanovetak koja će pobedničku kruševačku ekipu pratiti na finalnom takmičenju.
Pravljenju najukusnijeg i najoriginalnijeg kruševačkog ajvara,  proteklo je u radnoj, ali pre svega veseloj i pozitivnoj atmosferi istakla je organizotor Karavana Ljiljana Vukotić ispred producentske kuće „Bašta Mašta“.
Na manifestaciji je učestvovala i ekipa Kulturnog centra Kruševac, pod nazivom "SERBIAN BAKED PEPPERS" KUD KCK, koja se predstavila originalnim kostimima i najveselijom atmosferom na štandu, a organizovali su i takozvanu mobu za sve učesnike manifestacije, sa pripremom kvalitetnog roštilja i ostalog posluženja.
Finalno takmičenje svih 30 gradova, koliko ih se u Srbiji priključilo ovoj manifestaciji, biti održano 14. oktobra u Sokobanji.
IzadjiMiNaTeglu 140 IzadjiMiNaTeglu 300
IzadjiMiNaTeglu 18  
 

 

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates