Изложба слика Миливоја Костића и књижевно вече Милуна Миће Бабића

Изложба слика Миливоја Костића  ПРОМЕНА ПЕРЦЕПЦИЈЕ званично је отворена у четвртак 14.децембра у 18 и 30 часова у Легату Милића од Мачве.

Ово је последња изложба по Конкурсу за излагачку сезону у 2017.години, од укупно 23 изложбе колико је реализовано у 2017.години у неколико изложбених простора КЦК.

Миливој Костић рођен је у Ваљеву 1971.године. Дипломирао сликарство на Академији уметности у Новом Саду, по старом, добром програму.

Члан УЛУС-а од 2001.

Први професионални 3Д анаморфни уметник (3D Street Art)  у Србији.

Излагао самостално и групно на више десетина изложби у земљи и иностранству . Добитник више награда и признања за сликарство, цртеж, видео, хаику, стрип и илустрацију.

Живи и ствара у Новом Саду, у статусу самосталног уметника.

Миливој Костић ствара инспирисан анаформизмом─уметношћу дводимензионалних цртежа на асфалту који посматрани из одређеног угла дају илузију дубине и треће димензије.

Компоноване по моделу златног пресека, слике у простору могу да се поставе и хоризонтално и вертикално, што их по овој особености чини јединственим у Србији.

На отварању Изложбе аутор је представио публици на практичном примеру како посматрати слике са 3D ефектом.

Изложба ће бити отворена до 27.децембра текуће године.

Након Изложбе одржано је Књижевно вече Милуна Миће Бабића. Уз аутора на промоцији су говорили Милош Петровић, Верољуб Вукашиновић и Бата Ђидић.

На промоцији су учествовали чланови драмског студија  КЦК - Бата Миладиновић.

Марија Стојадиновић

Небојша Лапчевић

legat11111 24 legat11111 17

legat11111 45 legat11111 41

2019  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates