ДРУЖЕЉУБЉЕ ЗА МИЛИЋА И ИЗЛОЖБА РАСИНИУСА

Лeгат Милића од Мачве на крају сваке године приређује традиционално Дружељубље за Милића, као уздарје великом уметнику. Легат је организовао двадесетак програма са великим бројем посетилаца, гостовао са сликама Милића од Мачве у Младеновцу. Савет Легата је одржао своју свечану седницу сумирајући годишње резулзтате. Сећајући се великог сликара тардицинално је служен пасиуљ по рецепту Милића од Мачве.

Удружење ликовних уметника Расиниус, постоји од 2012. године, свакако успешно је окупило велики број уметника из читавог региона.

Расиниус је организовао редовне изложбе Првомајску са Савезом синдиката и Јесењу изложбу, затим ликовну колонију Под капијом сунца на Слободишту у сарадњи са КЦК.   Као и многе самосталне изложбе наших чланова Бобана Стојановића, Ђорђа Јоковића, Наде Милошевић, Владе Мијајловића, Милке Лисинац, Јованке Рашовић, Мирјане Каурин, Слађане Бундало, Драгана Вуксановића, Снежане Васић, Мире Ковачевић, Јелене Боровчанин, затим Љубише Ђидића - од истог аутора истичем и издање Расиниуса Ликовна критика.

Издаваштво Расиниуса ће објавити и књигу вајара и песника академика Генадија Правоторова из Русије.

У програму су учествовали Живојин Велимировић, виолина, Хор Бисер, добитник награде Верољуб Вукашиновић, Расински цвет за поезију, Сајма расинског округа 2018. за књигу ,,Ветар и дажд“.

Награду је уручила директорка КЦК Виолета Капларевић, о изложби Расиниуса (45 излагача) говорила је Марија Стојадиновић, уредник ликовног програма КЦК, а програм је водио Небојша Лапчевић.

Rasainius 20 Rasainius 27

Rasainius 6 Rasainius 22

2019  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates