18. ФЕБРУАР - ДАН КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА КРУШЕВАЦ

СВЕЧАНА ДОДЕЛА НАГРАДА - ДАН КЦК 18.02.2014.

За 22. рођендан Културног центра Крушевац, 18. Фебруара, 2014. са почетком у 19:30 у Белој сали КЦК додељене су награде 18.ФЕБРУАР и СЛОВО ЉУБВЕ . Ове награде се већ традиционално додељују на Дан КЦК за посебан допринос у култури у протеклој години, 18.ФЕБРУАР је награда која припада раднику ове куће, а СЛОВО ЉУБВЕ – сараднику. У препуној Белој сали Културног центра Крушевац публику је благословио Његово Преосвештенство Епископ Крушевачки Господин Давид у пратњи секретара Епархије протојереја-ставрофора оца Драгог Вешковца. У име оснивача, Града Крушевца, овом догађају је присуствовао заменик градоначелника, господин Синиша Максимовић, са сарадницима.

Пре почетка програма свечане доделе награда, српску Химну БОЖЕ ПРАВДЕ отпевале су чланице Етно групе Смиље. У току пригодног програма, директор, мр Мирослав Смиљковић је доделио Награду СЛОВО ЉУБВЕ- композитору Мирољубу Аранђеловићу Расинском, Награду 18.ФЕБРУАР- Јелени Протић-Петронијевић, уреднику књижевног програма у КЦК и Благодарницу – Компанији Дунав осигурање коју је у име Компаније примио Бранимир Џодић, директор Филијале Дунав осигурања у Крушевцу.

У првом делу програма учествовале су уметнице из Београда, Тања Андријић-сопран и Добрила Миљковић, клавирска пратња. Извеле су премијерно песму Кнегиња Милица на текст Јелене Протић-Петронијевић, музику компоновао Мирољуб Аранђеловић Расински. Извеле су још и три песме из прве у историји Крушевца написане сценске Кантате КРСТ СВЕТОГ ЦАРА КОНСТАНТИНА за коју је написао либрето Небојша Лапчевић, а музику Мирољуб Аранђеловић Расински.

Пригодним говором публици се обратио директор КЦК, мр Мирослав Смиљковић, прочитано је писмо које је господин Братислав Гашић, градоначелник Крушевца упутио и у којем честита Дан КЦК, обратили су се публици и добитници награда – Мирољуб Аранђеловић Расински и Јелена Протић- Петронијевић. Уз водитеље, Лидију Ужаревић и Јелену Ђорђевић, учествовали су у овом делу програма и млада глумица Миљана Гагић и драматург Немања Петронијевић, као и чланови Драмског студија Бата Миладиновић: Михајла Бановић, Иконија Мојсић, Филип Фаркаш и Лука Димитријевић.За видеопрезентацију била је задужена Јелена Ивановић. За тон је задужен Бранко Симић, светло – Марко Вишњић, инспицијент – Душица Миленковић, организатори: Марко Радојевић и Веркан Гвозденовић. Сценарио написала Јелена Протић-Петронијевић.

За други део програма на Дан КЦК био је задужен уредник музичког програма, Радивоје Симић. Три познате крушевачке етно групе: СМИЉЕ (под руководством проф.Славенке Миладиновић), ЂУВЕГЛИЈЕ – под руководством проф.Марије Шурбановић, етномузиколога - и ЛАЗАРИЦЕ (руководство проф. Живке Петровић), одржале су краћи концерт. Овај наступ младих талентованих чланова етно група требало би да буде најава првог заједничког компакт-диска са њиховом музиком.
Јеленa Протић-Петронијевић


Погледајте видео са прославе дана КЦК I i II

Уводна реч и добродошлица директора Културног центра мр Мирољуба Смиљковића

Директор КЦК мр Мирослав Смиљковић уручује годишње награде КЦК


Добитница Награде 18. фебруар - Јелена Протић-Петронијевић, уредница књижевног програма


Добитник Повеље Слово Љубве - Мирољуб Аранђеловић Расински, композитор

Програм прославе 22 године Културног центра Крушевац улепшан је свечаном академијом 18.02.2014. године у Белој сали КЦК, када су уручене и награде Културног центра Крушевац. Награду СЛОВО ЉУБВЕ уручио је директор КЦК мр Мирослав Смиљковић познатом композитору Мирољубу Аранђеловићу Расинском. Награду 18 ФЕБРУАР добила је песникиња и уредница КЦК Јелена Протић Петронијевић. У наставку вечери наступиле су етно групе ЛАЗАРИЦЕ, СМИЉЕ И ЂУВЕГЛИЈЕ,  а обележавању Дана Културног центра Крушевац присуствовали су епископ крушевачки др Давид Перовић са свештенством, заменик градоначелника Крушевца Синиша Максимовић, председник Градског одбора СПС Крушевац Владимир Тасић, представници Војске Србије и бројни пријатељи и сарадници КЦК.

Љубодраг Обрадовић

http://www.kck.org.rs/novosti/http://www.kck.org.rs/novosti/images/22.jpg

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates