ОБЕЛЕЖЕН 18. ФЕБРУАР- ДАН КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА КРУШЕВАЦ

У среду, 18. фебруара, 2015. у Белој сали одржано је свечано додељивање награда поводом Дана Културног центра Крушевац. Ове године посебно признање ВЕЛИКА БЛАГОДАРНИЦА додељена је министру одбране у Влади Србије, господину Братиславу Гашићу. Господин министар није био у прилици да дође на доделу награде већ је његово обраћање прочитао директор КЦК уз напомену да ће му ВЕЛИКА БЛАГОДАРНИЦА бити уручена неком другом приликом. Награду СЛОВО ЉУБВЕ добио је Иван Пудло, књижевник и културни радник. Награду 18. ФЕБРУАР добила је Слађана Обрадовић, уредник трибина, школа и секција. Награде су уручивали директор КЦК, мр Мирослав Смиљковић и заменица директора, Јелена Вељковић.

 

У првом делу програма, учествовали су, поред Милорада Ђурића који је извео једну музичку тачку, балерина из Балетске секције КЦК, Татјана Стефановић, затим Павле Станковић, члан Школе говора и глуме КЦК. Програм је водила Јелена Ђорђевић, а образложења читао глумац Здравко Савић. Програм су осмислили уредници КЦК Лидија Ужаревић, Радивоје Симић и Јелена Протић Петронијевић. Видео презентацију припремила Јелена Ивановић.

 

 

У другом делу свечаности изведена је представа КНЕГИЊА ЈЕЛЕНА БАЛШИЋ у извођењу Љиљане Ђоковић и Николе Ракића, по тексту Љубише Ђидића, а у режији Браниславе Стефановић.

Свечаности су присуствовали представници Града Крушевца на челу са заменицом градоначелника, Јасмином Палуровић, затим начелник Расинског округа, Бранислав Весић, народна посланица др Драгана Баришић, председник Скупштине Града, Живан Николић, представници Православне Епархије крушевачке, директори јавних установа и предузећа, представници Војске Србије, бројни љубитељи културе и пријатељи Културног центра.

 

Директор Културног центра Крушевац, мр Мирослав Смиљковић поздравио је присутне и одржао пригодан говор:

Добродошли на обележавање 23. године рада Културног центра Крушевац.

Као директор КЦК, имам потребу да поновим, оно што је више пута речено: да је КЦК лидер у култури града, који је прошле године ,,произвео” више од 400 културних догађаја.

Данас, ново време тражи нови приступ и стратегију управљања установама у култури.

Савремена култура захтева стратешки концепт и културни портфолио који је увек исплатива инвестиција, јер одражава национални и локални идентитет и чини га креативнијим и богатијим.

Менаџмент у култури је потреба коју намеће савремено друштво услед све мањих издвајања средстава за ову област.

Времена су тешка и морамо имати разумевања једни за друге. Култура је лек и неопходна терапија да лакше и безболније поднесемо транзицију, тешке и неопходне реформе и будемо бољи на путу који морамо да пређемо.

Културни центар на темељу двадесеттрогодишњег искуства са људским ресурсима који су врхунски професионалци, перманентно подиже свој културни идентитет и културни имиџ.

Савремена филозофија менаџмента у култури захтева стварање организационе културе као система вредности на интерном плану и подизање економије креативног на екстерном плану.

Овај 21. век је век трке са временом, а ми у култури морамо да радимо ,,праве ствари” улажући у нове пројекте нашу енергију, знање, емоције, новац...

У тој трци са временом успећемо оном брзином да променимо начин рада Културног центра и културу нашег града у зависности од пута који будемо изабрали!!!

Тај пут мора да има: јасну визију, мисију, културну политику, циљеве и стратегију.

Наравно, наш главни правац подразумева сарадњу са свим чиниоцима културе, тимски рад и модерну организацију - да дугорочно будемо део културне вертикале Крушевца.

Али ја верујем у креативне могућности својих сарадника, подршку нашег оснивача, Града Крушевца, Министарства културе, донатора на стварању новог идентитета и имиџа Културног центра у времену које долази.

У том уверењу, још једном вам се захваљујем што нас пратите и подржавате и што сте вашим присуством увеличали нашу свечаност.

Хвала и живели!

18.februar 9

18.februar 42

18.februar 48

18.februar 53

18.februar 55

18.februar 60

18.februar 62

18.februar 64

18.februar 65

18.februar 68

18.februar 74

18.februar 75

18.februar 79

18.februar 91

18.februar 82

 

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates