IZLOŽBA SLIKA MESEČEVE PRIČE

 

mini_meseceve price.jpg

Изложба слика Месечеве приче Јелене Тијанић Савић званично је отворена 8.октобра 2020. године у Легату Милића од Мачве.

Јелена Тијанић Савић је рођена 1976. године у Ужицу, где је завршила основну школу и гимназију. Дипломирала је 2001. године на Факултету примењених уметности у Београду, одсек Зидно сликарство, у класи професора Слободана Ђуричковића. На истом факултету магистрирала је 2005. године из области мозаика. Излагала је на више самосталних и групних изложби у земљи и иностранству. Учесник је већег броја ликовних колонија и руководилац бројних међународних кампова. Учествовала је у изради мозаика на Саборној цркви у Београду. Члан је УЛУПУДС-а. Ради као ликовни педагог. Живи и ствара на релацији Београд – Ужице.

Изложба је по Конкурсу за излагачку сезону 2020 у Галерији КЦК и биће отворена до 27.октобра 2020.године.

 mini_i1.JPG

 mini_i2.JPG

 

Видовдан 20 - Триптих ,,Распето Косово"

 

KosovooSajt 1 KosovooSajt 2

KosovooSajt 3 KosovooSajt 4

 

KosovooSajt 5 KosovooSajt 6

 

РАСПЕТО КОСОВО, ВИДОВДАН  20
Субота 27. јун 2020.
У Лазаревом граду,
Опширније...

ИЗЛОЖБА СЛИКА ДИЈАЛОГ СА ПРИРОДОМ ВЛАДАНА РАНЂЕЛОВИЋА

Легат Милића од Мачве

Изложба слика ДИЈАЛОГ СА ПРИРОДОМ Владана Ранђеловића званично је отворена у понедељак 15. јуна 2020.године у Легату Милића од Мачве.

На самом почетку присутнима се обратила Виолета Капларевић, директорка Културног центра.

Аутор је говорио о свом стваралаштву, и подсетио присутне на важност повратка природи.

На сликама су заступљени мотиви цвећа, пејзажа, птица... Аутор истиче да настоји да својим стваралаштвом (и одабиром мотива и колоритом) позитивно утиче на публику.

Изложба је по Конкурсу за излагачку сезону у Галерији КЦK.

Мр Владан Ранђеловић (1975), дипломирао је 1999. године на сликарском одсеку у класи проф. Хилмије Ћатовића и магистрирао 2001. године на вајарском  одсеку у класи проф. Зорана Каралејића, Факултета  уметности у Приштини. Члан је УЛУС-а од 2000. године. У периоду од 2001-2004. године радио је као асистент на премету Цртање I на Факултету уметности у Приштини финасиран од стране Републичког фонда за таленте Републике Србије.

Од 2004 – 2018. године радио је у ГТШ “Неимар”, ТШ “12.фебруар” у Нишу на предметима Ликовна култура и Слободоручно цртање, а 2018. године изабран је за доцента на предметима Цртање и Сликање , Факултета уметности у Нишу. Активно је излагао на самосталним и групним изложбама у земљи и иностранству. До сада је приредио 42. самосталне изложбе и учествовао на  преко 150 групних  изложби. Учесник је преко 50 ликовних колонија.

Изложба ће бити отворена до 25.јуна.

Марија Стојадиновић

                                                                                                                                            Небојша Лапчевић

                                                                

                                       

  

 

Првомајска изложба 2020

Каталог у PDF формату можете прегледати и преузети овде у ова три наведена линка.

ПРВИ ДЕО КАТАЛОГА у PDF формату

ДРУГИ ДЕО КАТАЛОГА у PDF формату

ТРЕЋИ ДЕО КАТАЛОГА у PDF формату

Отворен онлајн конкурс за Првомајску изложбу

253 Legat Galerija Milica od Macve

Удружење Расиниус, Савез синдиката Крушевац и Културни центар Крушевац припремају виртуелну Првомајску изложбу. Аутори морају доставити свој рад у Јпг формату и написати: Име, презиме и назив слике. Материјал послати на e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. дo 12. априла 2020. године. Видимо се на интернету. #ostanikodkuce

Изложба радова са 50. Ликовне колоније ДЕЛИБЛАТСКИ ПЕСАК Панчево

 

1pesak 5 4pesak 1

2pesak 13 3pesak 12

 

Изложба слика СВЕДОЧАНСТВО ВРЕМЕНАзванично је отворена у уторак 12.новембра 2019. године  у 19 сати у Легату Милића од Мачве.

На самом почетку присутне је поздравила Виолета Капларевић, директорка КЦК. О Ликовној колонији Делиблатски песак говорио је Стојан Бошков, председник КПЗ Панчево.

Изложбу је отворио Чедомир Кесић сликар и један од оснивача Ликовне колоније.

Назив изложбе је СВЕДОЧАНСТВО ВРЕМЕНА будући да она говори и представља промене, уметничке правце и процесе, склоности, уметничке технике и друге значајне карактеристике које су карактерисале штафелајно сликарство у претходних 50 година.

Културно просветна заједница Панчево организатор је Ликовне колоније ,,Делиблатски песак“ која је основана 1969. године најстарија је градске културна манифестација у Панчеву и једна је из групе најстаријих и најуспешнијих ликовних колонија  у Србији.

Колонија је дала велики допринос у израстању Панчева у значајни ликовни центар Србије, дајући допринос развоју ликовне културе у граду Панчеву и Србији.

Ликовна колонија је истовремено била и јесте ликовна манифестација, савремена уметничка радионица, стециште уметника, место настанка и приказивања Панчевцима чудесних слика, изазов за младе да се школују и крену мукотрпним али лепим стазама стваралаштва.

У протекла пола века у раду Колоније узело је учешће 430 уметника, од чега 104 из иностранства, око 220 из ликовних центара Србије и преко 100 уметника из Панчева и околине. У педесетогодишњем периоду, у Делиблатском песку настало је 1.300 уметничких дела, понајвише слика, скулптура, цртежа, графика и других ликовних облика изражавања.

Међународни карактер Колоније и уметници који су билигости, значајно су допринели квалитету и разноврсности уметничког стварања, доносили су увек по нешто ново уз присутну свест о потреби да се у кругу Колоније континуирано шанса даје најмлађим академски образованим ствараоцима.

Педесетогодишњица ликовне колоније ,,Делиблатски песак“ Панчево обележена је ретроспективном изложбом од 100 уметничких дела из Уметничке збирке ликовне колоније ,,Делиблатски песак“ Панчево по избору Милета Игњатовића, историчар уметности из Новог Сада.

Од ових 100 дела, у Крушевцу, у Легату Милића од Мачве , од 12. до 26. новембра 2019. године, изложеноје 46 слика и скулптура.

Марија Стојадиновић

Небојша Лапчевић

2021  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates