ИЗЛОЖБА СЛИКА ДИЈАЛОГ СА ПРИРОДОМ ВЛАДАНА РАНЂЕЛОВИЋА

Легат Милића од Мачве

Изложба слика ДИЈАЛОГ СА ПРИРОДОМ Владана Ранђеловића званично је отворена у понедељак 15. јуна 2020.године у Легату Милића од Мачве.

На самом почетку присутнима се обратила Виолета Капларевић, директорка Културног центра.

Аутор је говорио о свом стваралаштву, и подсетио присутне на важност повратка природи.

На сликама су заступљени мотиви цвећа, пејзажа, птица... Аутор истиче да настоји да својим стваралаштвом (и одабиром мотива и колоритом) позитивно утиче на публику.

Изложба је по Конкурсу за излагачку сезону у Галерији КЦK.

Мр Владан Ранђеловић (1975), дипломирао је 1999. године на сликарском одсеку у класи проф. Хилмије Ћатовића и магистрирао 2001. године на вајарском  одсеку у класи проф. Зорана Каралејића, Факултета  уметности у Приштини. Члан је УЛУС-а од 2000. године. У периоду од 2001-2004. године радио је као асистент на премету Цртање I на Факултету уметности у Приштини финасиран од стране Републичког фонда за таленте Републике Србије.

Од 2004 – 2018. године радио је у ГТШ “Неимар”, ТШ “12.фебруар” у Нишу на предметима Ликовна култура и Слободоручно цртање, а 2018. године изабран је за доцента на предметима Цртање и Сликање , Факултета уметности у Нишу. Активно је излагао на самосталним и групним изложбама у земљи и иностранству. До сада је приредио 42. самосталне изложбе и учествовао на  преко 150 групних  изложби. Учесник је преко 50 ликовних колонија.

Изложба ће бити отворена до 25.јуна.

Марија Стојадиновић

                                                                                                                                            Небојша Лапчевић

                                                                

                                       

  

 

2021  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates