ЗЛАТНА КАЦИГА-GOLDEN HELMET

20- RESULT      -     21- KONKURS

ВИДЕО-АУДИО и КЦК БЛОГ


  КЦК АРТ               КЦК БЛОГ

Добродошли у Крушевац !

ПРЕТРАГА САЈТА

СЛОВАР ЗА МИЛИЋА...

ЗЛАТНА КАЦИГА

КУЛТ СПОМЕНАР КЦК

БИОСКОПИ

ПУТЕВИ КУЛТУРЕ

Чланци

ИНТЕРЕСАНТНО !

У НОВОЈ 2013 ГОДИНИ - НОВИ САЈТ КЦК

ЗА УЛАЗАК НА НОВИ САЈТ КЛИКНИТЕ овде
ИЛИ НА СЛИКУ ИСПОД

У НОВУ 2013. ГОДИНУ СА НОВИМ ЖЕЉАМА И НОВИМ САЈТОМ. Погледајте!

Опширније: У НОВОЈ 2013 ГОДИНИ - НОВИ САЈТ КЦК

КУЛТУРНИ ЦЕНТАР КРУШЕВАЦ ОСТВАРИО СВОЈ ЗАДАТАК У 2012. ГОДИНИ

На растанку са 2012. годином 31.12.2012. години  у Белој сали КЦК била је права прилика да се сумирају остварени резултати од стране менаџмента Културног центра Крушевац, т.ј. од стране директора мр Мирослава Смиљковића и заменице директора Јелене Вељковић.

Директор мр Мирослав Смиљковић је изразио задовољство због остварених програмских резултата Културног центра Крушевац у 2012. години, када је изведено око 350 одличних програма и изнео план за још боље резултате у свим областима рада Културног центра Крушевац у предстојећој 2013. години... На крају свог излагања мр Мирослав Смиљковић је пожелео  све најбоље присутним радницима КЦК, а исто је урадила и заменица директора Јелена Вељковић.


Јелена Вељковић и мр Мирослав Смиљковић

Опширније: КУЛТУРНИ ЦЕНТАР КРУШЕВАЦ ОСТВАРИО СВОЈ ЗАДАТАК У 2012. ГОДИНИ

НОВОГОДИШЊЕ ЖУРКЕ ЗА НАЈМЛАЂЕ - Клуб КЦК

У сарадњи Културног центра Крушевац и основних школа Крушевца у месецу децембру 2012. године организују се Новогодишње журке у Клубу КЦК за ученике поменутих школа. Одзив на журкама је изузетно велику и млади се изузетно забављају у реновираном Клубу КЦК уз музику о којој се стара Бранко Симић. Ове журке осмислила је и води их Јелена Ђпрђевић - ПР Културног центра Крушевац.


Ове године су Хит Новогодишње журке за младе у Клубу КЦК

Опширније: НОВОГОДИШЊЕ ЖУРКЕ ЗА НАЈМЛАЂЕ - Клуб КЦК

СВАШТАРИЦА - SVAŠTARICA 2012-2013

Опширније: СВАШТАРИЦА - SVAŠTARICA 2012-2013 

НОВОГОДИШЊИ РОК МАСКАНБАЛ

У клубу КЦК у петак 21.12.2012.године одржан је маскенбал уз свирку групе ROCKY ROAD BEND. Oвогодишњи маскенбал је био такмичарског карактера, а жири је прогласио прва три победника и наградио их за.креативност и маштовитост. Ове године у жирију су биле Маје Олић - дипл.историчара уметности, Ане Башић -дипл.дизајнер и Бојан Вељовић -драмски уметник..Прву награду понела је маска ,, млади брачни пар", другу mini mouse, и трћу маска ,, andu". Захваљујући пријатељима овогодишњег маскенбала : вд софту, мад ауту и кафе арабици, млади крушевљани су за своју креативност награђени...:). Сви који су уживали уз ROCKY ROAD BEND моћи ће ово вече да понове у новој години, у петак 04.01.2013...;) Информацију сачинили и поставили (Марија Стојадиновић, Љиљана Панић и Љуба Обрадовић).


Да ли су људи сигурнији под маскама???

Уз РОК музику падају све маске

Опширније: НОВОГОДИШЊИ РОК МАСКАНБАЛ 

НОВА НА ТРГУ - За најмлађе

ЗАХВАЛНИЦА КЦК-у ЗА РАЗВОЈ КУЛТУРЕ

15.12.2012. године у Дому Културе у Треботину, пред препуном салом,  одржанa је годишња приредба КУД-а *Вук Караџић* из Треботина, Жабара и Мале Врбнице, на којој је представљен богати репертоар фолклорних игара фолклорне секције и оригинална ауторска поезија литерарне секције у казивињу аутора Љубодрага Обрадовића и Драгана Тодосијевића. Гости на овогодишњем програму били су чланови певачке етно групе„БИСЕРИ ЦАРЕВА ГРАДА“ из Крушевца  и познати виртуоз на хармоници Вукоман Вуле Радмановац.

Том приликом уручене су и годишње награде и захвалнице КУД-а *Вук Караџић* из Треботина, Жабара и Мале Врбнице за изузетно успешан рад у 2012. години и допринос у раду КУД-а *Вук Караџић*. Признања су добили: Живорад Ђокић, Културни центар Крушевац, КПЗ Крушевац, ОШ Жабаре, протојереј господин Брана Павловић, Етно група *Божури царева града*. Награде и захвалнице је уручио Борислав Чолић - председник КУД-а. Погледајте цео чланак на сајту КУД-а *Вук Караџић* из Треботина, Жабара и Мале Врбнице.


Захвалница Културном центру Крушевац за развој културе и
културног аматеризма

Опширније: ЗАХВАЛНИЦА КЦК-у ЗА РАЗВОЈ КУЛТУРЕ

СРЕЋНИ НОВОГОДИШЊИ И БОЖИЋНИ ПРАЗНИЦИ

САНАЦИЈА КРОВА КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА КРУШЕВАЦ

Дана 21 децембра 2012. године отпочели су радови на санацији крова Културног центра Крушевац. Уместо смака света о коме се говорилo, отпочели су светли тренуци за културу у Граду Крушевцу и за нациналну телевизију РТС и њено дописништво у Крушевцу, који су до сада често, због дотрајалости крова, били у ситуацији да раде  у неадекватним условима...  Руководсво Културног центра Крушевац  на челу са в.д. директором мр Мирославом Смиљковићем обишло је  радове на санацији крова и студио РТС у Крушевцу.


Јелена Вељковић (заменик) и мр Мирослав Смиљковић (в.д. директор КЦК) 
разгледају радове на санацији крова Културног центра Крушевац

Опширније: САНАЦИЈА КРОВА КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА КРУШЕВАЦ

СА МАСКАМА У НОВУ 2013.

Опширније: СА МАСКАМА У НОВУ 2013.

СРЦЕ ДЕЦИ - Клуб КЦК

Tуристичка организација града Крушевца и ШОСО Веселин Николић су у прелепом реновираном простору Клуба КЦК, и уз техничку подршку запослених у КЦК,  17.12.2012, по други пут организовале једнодневну хуманитарну манифестацију под називом СРЦЕ ДЕЦИ. Манифестација је заправо продајна изложба радова насталих у креативним радионицама за децу са посебним потребама. Како се ближе Божићни и Новогодишњи празници, време када се сећамо оних најдражих ( наравно, не само тад), задовољство нам је било да у овом часу промовишемо љубав, као најважнију вредност. Захваљујемо свим људима доброг срца, који су делић своје љубави оставили овде, у нашем клубу. Манифестација је здушно подржана од стране Града Крушевца, а о њој је надахнуто говорила и отворила је Дана Миладиновић, заменица градоначелника задужена за област друштвених делатности.О значају манифестације говорила је в.д. директора Туристичке организације Крушевца, Марина Јанковић и в. д. директора ШОСО Веселин Николић.  Јелена Ђорђевић, ПР и водитељ програма у КЦК, је као и увек, сјајно обавила свој део посла. Малишани, полазници школа и секција КЦК, су употпунили овај несвакидашњи догађај.


Опширније: СРЦЕ ДЕЦИ - Клуб КЦК

Невена Божовић у Белој сали КЦК - 09.03.2012.

У Белој сали КЦК у Крушевцу, 09.03.2012. године у оквиру пројекта “Пут ка врху”, у организацији Привредне коморе Војводине, Факултета техничких наука из Новог Сада и агенције Медиа Инвент из Новог Сада, а у сарадњи са Регионалном привредном комором и Културним центром Крушевац из Крушевца, додељена су признања “Капетан Миша Анастасијевић” за 2011-ту годину.

Међу награђенима била је и Невена Божовић, студент Музичке академије у Звечану, која је добила признање за остварене међународне успехе у музичкој уметности... Ових дана Невена се бори за још једно престижно признање *ПРВИ ГЛАС СРБИЈЕ* на ТВ ПРВОЈ... Није ли то прави доказ да је признање “Капетан Миша Анастасијевић” дошло у праве руке и да је њен “Пут ка врху” започео управо тог дана када је својим певањем одушевила присутну публику у Белој сали КЦК у Лазаревом Крушевцу...


Невена Божовић пева у Белој сали КЦК

Опширније: Невена Божовић у Белој сали КЦК - 09.03.2012. 

ЕКОНОМИЈА И МЕНАЏМЕНТ

Бела сала КЦК - 06.12.2012.
ВЕЧЕ ЕКОНОМИЈЕ И МЕНАЏМЕНТА
- мр Мирослав Смиљковић

Висока школа струковних студија за пословно-индустријски менаџмент из Крушевца је, на овогодишњем Сајму књига и издаваштва Расинског округа, добила престижну награду Издавача године. Тим поводом у организацији Културног центра и Високе школе у Белој сали Културног центра организовано је ВЕЧЕ ЕКОНОМИЈЕ И МЕНАЏМЕНТА, на којој је представљено издаваштво ове школе. У препуној Белој сали поред менаџмента и професора крушевачке Високе школе, својим издаваштвом представљен је менаџмент и руководство Високе школе за пословну економију и предузетништво – ПЕП на челу са директором, проф. Др Гораном Квргићем. Иначе ПЕП-а је већински власник крушевачке Високе школе за пословно-индустријски менаџмент у Крушевцу. О историјату ове Школе детаљно су говорили ванредни професор др Милан Крстић и Ненад Блажић, уредник у КЦК.


Учесници промоције: проф. др Милан Крстић, проф. др Горан Квргић
и Ненад Блажић, уредник у КЦК

Опширније: ЕКОНОМИЈА И МЕНАЏМЕНТ

АКАДЕМИЈА - 180 година од ослобођења Крушевачке нахије од турака

Од тога дана, заправо ноћи између 4. и 5. децембра 1832. године, прошло је 180 година. На овај заначајан датум, али и на годишњицу, опоменуо нас је и подсетио хроничар и истраживач прошлости крушевачког краја учитељ Томислав Милетић. Инспирисан овим догађајем, Томислав Милетић, је написао роман Капетан Веса, који је пре десет година објавио Историјски архив Крушевац, а ове године у пројекат се укључио и Културни центар Крушевац и друго и допуњено издање романа је угледало светлост дана. Роман је послужио као инспирација, за свечану академију поводом обележавања 180 година од ослобођења крушевачке нахије од Турака. Програм академије осмислили су Љубодраг Обрадовић и Лидија Ужаревић, која је уз то написала синопсис и режирала и водила академију.

У препуној сали Крушевачког позоришта, публика је уживала уз познате уметнике ( Мешовити камерни хор Српкиња, диригент Леонора Станковић, Радивоје Симић, тенор, Никола Пантовић, глумац крушевачког позоришта, Сања Максимовић, полазник школе говора и глуме КЦК, Женска камерна група Смиље, мушка фолклорна група КУД- а Лазарица ), и шармантне водитеље Лидију Ужаревић и Пецу Радовановића. Градоначелник Крушевца, господин Братислав Гашић, поздравио је присутне, а Драгиша Милошевић, директор Историјског архива, и Томислав Милетић, аутор књиге, веома инспиративно и документовано су говорили о историјском тренутку ослобађања Крушевачке нахије од Турака, о капетану Веселину Ћирковићу и ономе што је претходило уласку Срба у Крушевац и протеривању османлија из крушевачког краја, заувек. Организатор академије био је Културни центар Крушевац, а суорганизатори су били Крушевачка Епархија, Крушевачко позориште, Историјски архив Крушевац, Народни музеј Крушевац и КПЗ Крушевац. Посебну подршку целом програму обележавања дала је Школска управа Крушевац и све основне и средње школе Крушевца. Ову репортажу урадили су Љиљана Панић и Љубодраг Обрадовић. Погледајте фотографије које следе...


Градоначелник Крушевца, господин Братислав Гашић, поздравља присутне


Мешовити камерни хор Српкиња, диригент Леонора Станковић
и Радивоје Симић, тенор


Драгиша Милошевић, директор Историјског архива


Томислав Милетић, аутор књиге КАПЕТАН ВЕСА и иницијатор академије


Међу гостима били су (са десна у лево): Никола Петровић - помоћник градоначелника за омладину и спорт , Синиша Максимовић - заменик градоначелника Крушевца, Томислав Милетић, Братислав Гашић - градоначелник Крушевца, мр Мирослав Смиљковић - директор КЦК, Слободанка Дана Миладиновић - помоћник градоначелника за друштвене делатности, Горан Ћирић - секретар скупштине Града крушевца и други...

Опширније: АКАДЕМИЈА - 180 година од ослобођења Крушевачке нахије од турака

180 ГОДИНА ОД ОСЛОБОЂЕЊА КРУШЕВАЧКЕ НАХИЈЕ ОД ТУРАКА

Културни центар Крушевац је 04 .12.2012. године у Белој сали КЦК организовао трибину посвећену јубилеју 180 година од ослобођења Крушевачке нахије од Турака. О овом догађају говорили су: Томислав Милетић, (један од иницијатора прославе овог јубилеја и аутора романа КАПЕТАН ВЕСА који описује ноћ између 4 и 5 децембра 1832 године када су се Срби окупилиу порти цркве у Врбници и изборили за своју слободу),  Драгиша Милошевић - директор историјског архива крушевац, Горан Васић - дирктор Народног музеја Крушевац. Ових дана из штампе је изашао и роман КАПЕТАН ВЕСА аутора Томислава Милетића који је објавио Историјски архив Крушевац у сарадњи са Културним центром Крушевац, а под покровитељством Града Крушевца. Трибину је осмислила и водила Слађана Обрадовић. Трибину је подржао и Град Крушевац активним учешћем у припреми трибине и самим присуством на трибини  Слободанке Миладиновић - помоћника за друштвене делатности и Николе Петровића - помоћника за омладину и спорт , као и ученици Крушевачких основних и средњих школа са својим професорима историје, па користимо ову прилику да се јавно захвалимо школској управи за Расински округ и свим школама које су подржале овај значајан јубилеј. Трибини су присуствовали и директор КЦК мр Мирослав Смиљковић, заменик директора Јелна Вељковић и главни и одговорни уредник КЦК Љубодраг Обрадовић.


Учесници трибине: Драгиша Милошевић - директор историјског архива крушевац, Горан Васић - дирктор Народног музеја Крушевац и Томислав Милетић, (један од иницијатора прославе овог јубилеја и аутора романа КАПЕТАН ВЕСА

Опширније: 180 ГОДИНА ОД ОСЛОБОЂЕЊА КРУШЕВАЧКЕ НАХИЈЕ ОД ТУРАКА

180. Г. СЛОБОДЕ ОД ТУРАКА - АКАДЕМИЈА

У медија центру КЦК је 03.12.2012. године најављен ПРОГРАМ ОБЕЛЕЖАВАЊА 180 ГОДИНА ОД ОСЛОБОЂЕЊА КРУШЕВАЧКЕ НАХИЈЕ ОД ТУРАКА. За медије су говорили Слободанка Миладиновић - помоћник градоначелника Крушевца за друштвене делатности, Јелена Вељковић - заменик директора КЦК, Драгиша Милошевић - директор Историјског архива Крушевац и Горан Васић - директор Народног музеја Крушевац.


Слободанка Миладиновић - помоћник градоначелника Крушевца за друштвене делатности, Јелена Вељковић - заменик директора КЦК, Драгиша Милошевић - директор Историјског архива Крушевац и Горан Васић - директор Народног музеја Крушевац

Опширније: 180. Г. СЛОБОДЕ ОД ТУРАКА - АКАДЕМИЈА