ЗЛАТНА КАЦИГА-GOLDEN HELMET

20- RESULT      -     21- KONKURS

ВИДЕО-АУДИО и КЦК БЛОГ


  КЦК АРТ               КЦК БЛОГ

Добродошли у Крушевац !

ПРЕТРАГА САЈТА

СЛОВАР ЗА МИЛИЋА...

ЗЛАТНА КАЦИГА

КУЛТ СПОМЕНАР КЦК

БИОСКОПИ

ПУТЕВИ КУЛТУРЕ

ЗЛАТНА КАЦИГА НА 78 ВУКОВОМ САБОРУ

ЛОЗНИЦА - 10.09.2012.

У Јадру је почeo 78. Вуков сабор који je на свечаности у Вуковом дому културе у Лозници отвориo министар културе и информисања Братислав Петковић, а разноврсни садржаји наше најстарије традиционалне манифестације трајаће до недеље.

Првим у низу програма, под називом "Мој град" представљен je Крушевац. Крушевац се у Лозници представиo програмима које су припремиле његове најзначајније институције, па су тако у Галерији "Мина Караџић" прве вечери постављене изложбе "Живот у Лазаревом граду" Народног музеја из Крушевца и изложба карикатура Фестивала хумора и сатире "Златна кацига" који приређује Културни центар из Крушевца. Наравно у Лозници поред осталих учесника из других установа запажено учешће су имали и: Драган Ракић Сингер са улогом из монокомедије Драгише Павловића Расинског *ЈА ПРЕДСЕДНИК* коју је режирао Миодраг Динуловић, као и сардници Културног центра Крушевац Горан Ћеличанин, Драгиша Павловић Расински, Ивко Михајловић, Мића Живановић и радници КЦК Лидија Ужаревић, Маја Олић и Боривоје Ђорђевић...  

ЛОЗНИЦА - 10.09.2012.

У Јадру почиње 78. Вуков сабора који ће на свечаности у Вуковом дому културе у Лозници отворити министар културе и информисања Братислав Петковић, а разноврсни садржаји наше најстарије традиционалне манифестације трајаће до недеље.

Свакодневни програми, који ће бити приређени у Јадру, родном крају великана наше културе Вука Караџића, почеће у Вуковом дому културе у Лозници, а завршиће се 16. септембра на отвореној позорници у Тршићу.

Првим у низу програма, под називом "Мој град" биће представљен Крушевац, а том приликом ће у Вуковом дому културе манифестацију отворити министар културе и информисања, док ће пригодну реч гостима и посетиоцима упутити градоначелник Лознице Видоје Петровић.

Крушевац ће се у Лозници представити програмима које су припремиле његове најзначајније институције, па ће тако у Галерији "Мина Караџић" прве вечери да буду постављене изложба "Живот у Лазаревом граду" Народног музеја из Крушевца и изложба карикатура Фестивала хумора и сатире "Златна кацига" који приређује Културни центар из тог града.

Лозничани ће након отварања у Вуковом дому културе имати прилику да виде представу Бранислава Нушића "Пут око света" у извођењу Крушевачког позоришта, у којој ће главну улогу играти Милорад Мандић Манда.

Све до недеље следи низ свакодневних програма, међу којима ће бити концерт Влатка Стефановског са својим триом, а у оквиру овогодишњих саборских програма биће представљен и Институт за књижевност и уметност који ове године слави 50 година постојања.

Претпоследњег дан саборских програма у Тршић ће да пристигну студенти славистике из 65 земаља Европе и света, који ће ту да остану два дана и да се упознају са родним местом великана наше културе.

Као и до сада, завршни програм ће да буде изведен у Тршићу, следеће недеље, а беседу током централног дела на отвореној позорници у долини речице Штире одржаће књижевник из Републике Српске Ранко Рисојевић.

Потом ће Народно позориште из Београда да изведе представу "Кањош Мацедоновић" у режији Виде Огњеновић, а поподневни саборски програм приредиће културно-уметничка друштва "Станко Пауновић" из Панчева и "Караџић" из Лознице, као и женски вокални дует "Крин".

Под покровитељством Министрства културе и информисања, Вуков сабор су организовали Град Лозница и Центар за културу ’’Вук Караџић’’, уз подршку појединих дародаваца.

Почиње 78. Вуков сабор - извор РТВ