ЗЛАТНА КАЦИГА-GOLDEN HELMET

20- RESULT      -     21- KONKURS

ВИДЕО-АУДИО и КЦК БЛОГ


  КЦК АРТ               КЦК БЛОГ

Добродошли у Крушевац !

ПРЕТРАГА САЈТА

СЛОВАР ЗА МИЛИЋА...

ЗЛАТНА КАЦИГА

КУЛТ СПОМЕНАР КЦК

БИОСКОПИ

ПУТЕВИ КУЛТУРЕ

СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА - ЗА МЕЂУНАРОДНИ ДАН МИРА

На свечаној академији која ће се поводом међународног дана мира 21 септембра одржати 21.09.2012. године у 18:00 часова у Галерији Милића од Мачве *КОСОВО ПРВИ ПРАГ СРБИЈЕ* уручиће се:
  • ПРОФ. ДР ПАВЛУ БУБАЊИ - ПРИЗНАЊЕ РЕДОВНИ ЧЛАН АКАДЕМИЈЕ МИРА И ТОЛЕРАНЦИЈЕ
  • ГОСПОДИНУ ЖИВАДИНУ ЈОВАНОВИЋУ, ПРЕДСЕДНИКУ БЕОГРАДСКОГ ФОРУМА ЗА СВЕТ РАВНОПРАВНИХ - ПРИЗНАЊЕ ПОВЕЉА МИРА И ТОЛЕРАНЦИЈЕ

Није случајно да се баш у Крушевцу обележава Међународни дан мира 21.септембар. Крушевац је као јединствен члан међународне заједнице изградио у протеклих 50.година науку о миру и толеранцији као јединствен оригинални научни правац признат у земљи и свету због чега је и одликовган највећим светским миротоворним признањима Медаља мира и Весник мира.

Почаствовани смо због посете његове екселенције Генералног секретара Уједињених нација Пола Лусаке који је приликом боравка у Крушевцу изјавио: “У Крушевцу сам нашао повељу Уједињениј нација.На Слободишту сам видео све страхоте рата и понижавање народа. Овај обешени младић, овде на Слободишту, јесте и симбол мира и пример за све нас како се бране мир и слобода“.