ЗЛАТНА КАЦИГА-GOLDEN HELMET

20- RESULT      -     21- KONKURS

ВИДЕО-АУДИО и КЦК БЛОГ


  КЦК АРТ               КЦК БЛОГ

Добродошли у Крушевац !

ПРЕТРАГА САЈТА

СЛОВАР ЗА МИЛИЋА...

ЗЛАТНА КАЦИГА

КУЛТ СПОМЕНАР КЦК

БИОСКОПИ

ПУТЕВИ КУЛТУРЕ

МЕЂУНАРОДНИ ДАН МИРА У КРУШЕВЦУ

На свечаној академији, која је у организацији Културног центра Крушевац и Асоцијације за културу мира и толеранцију са музејом мира Крушевац, одржана 21.09.2012. године у 18:00 часова у Галерији Милића од Мачве *КОСОВО ПРВИ ПРАГ СРБИЈЕ*, поводом међународног дана мира градоначелник Крушевца Братислав Гашић је уручио признања:
  • ПРОФ. ДР ПАВЛУ БУБАЊИ - ПРИЗНАЊЕ РЕДОВНИ ЧЛАН АКАДЕМИЈЕ МИРА И ТОЛЕРАНЦИЈЕ
  • ГОСПОДИНУ ЖИВАДИНУ ЈОВАНОВИЋУ, ПРЕДСЕДНИКУ БЕОГРАДСКОГ ФОРУМА ЗА СВЕТ РАВНОПРАВНИХ - ПРИЗНАЊЕ ПОВЕЉА МИРА И ТОЛЕРАНЦИЈЕ
Одлуку о признањима донела је Генерална скупштина Асоцијације за културу мира и толеранцију са музејом мира Крушевац, а јавности је саопштио председник скупштине Синиша Максимовић. У оквиру академије Генерал Душан Војводић je у име Клуба генерала и адмирала Србије из Београда уручио специјално признање Владимиру Тасићу , председнику крушевачких  социјалиста. У програму су учешће узели и Радивоје Симић - оперски певач, Бојана Петровић, Момчило и Далибор Накић и Петроније Радовановић-Пеца.


Добитници признања: Живадин Јовановић и Павле Бубања


Директор Културног центра мр Мирослав Смиљковић са сардницима је госте дочекао
како и приличи са хлебом и сољу
 

Душан Војводић уручује признање Клуба Генерала и адмирала Владимиру Тасићу


Синиша Максимовић, Братислав Гашић и Живадин Јовановић


Градоначелник Крушевца Братислав Гашић уручује признање Живадину Јовановићу


др Павле Бубања са супругом


Није случајно да се баш у Крушевцу обележава Међународни дан мира 21.септембар. Крушевац је као јединствен члан међународне заједнице изградио у протеклих 50.година науку о миру и толеранцији као јединствен оригинални научни правац признат у земљи и свету због чега је и одликовган највећим светским миротоворним признањима Медаља мира и Весник мира.

Почаствовани смо због посете његове екселенције Генералног секретара Уједињених нација Пола Лусаке који је приликом боравка у Крушевцу изјавио: “У Крушевцу сам нашао повељу Уједињениј нација.На Слободишту сам видео све страхоте рата и понижавање народа. Овај обешени младић, овде на Слободишту, јесте и симбол мира и пример за све нас како се бране мир и слобода“.