ЗЛАТНА КАЦИГА-GOLDEN HELMET

20- RESULT      -     21- KONKURS

ВИДЕО-АУДИО и КЦК БЛОГ


  КЦК АРТ               КЦК БЛОГ

Добродошли у Крушевац !

ПРЕТРАГА САЈТА

СЛОВАР ЗА МИЛИЋА...

ЗЛАТНА КАЦИГА

КУЛТ СПОМЕНАР КЦК

БИОСКОПИ

ПУТЕВИ КУЛТУРЕ

Заменик амбасадора Мексика у Крушевцу

У Граду Крушевцу је 26 новембра 2012. године боравио заменик амбасадора Мексика Хосе Умберто Кастро Виљалобос који је том приликом посетио галерију Милића од Мачве *КОСОВО ПРВИ ПРАГ СРБИЈЕ* и у Биоскопу Крушевац свечано отворио ЦИКЛУС САВРЕМЕНОГ МЕКСИЧКОГ ФИЛМА.


Заменик градоначелника Крушевца Синиша Максимовић, са сарадницима, приредио је пријем за заменика амбасадора Мексика, Хозеа Умберта Кастра Вилалобоса са супругом, који је данас у посети Крушевцу.


Директор КЦК мр Мирослав Смиљковић је у галерији Милића од Мачве *КОСОВО ПРВИ ПРАГ СРБИЈЕ* примио заменика амбасадора Мексика Хосе Умберта Кастра Виљалобоса.

Разлог посете Крушевцу заменика амбасадора Мексика је  уручење освојене награде ученику 4. разреда Основне школе "Јован Поповић" Лазару Ђорђевића на међународном ликовном конкурсу "Мој Мексико" коју је расписала Влада ове земље.

Синиша Максимовић, заменик градоначелника, приликом пријема гостију у згради Градске управе, пожелео им је срдачну добродошлицу, пријатан боравак у нашем граду и упознао их је са краћим историјатом Крушевца. "Драго ми је да овим пријемом започињемо, надам се, једну велику и искрену будућу сарадњу два народа. Иако смо географски много, много далеко једни од других, то не умањује могућности за зближавање Мексика и Србије на свим пољима друштвеног живота и привреде", нагласио је Максимовић, који је уручио и скроман поклон госту из Мексика.

Његова екселенција Хозе Умберто Кастро Вилалобос, захвалио се на срдачној добродошлици и изванредном пажњом током читавог дана. "Драго ми је да сам данас посетио Крушевац, да сам могао да се упознам са дивним људима и једним дечаком који је у свом цртежу исказао љубав и поштовање према мојој земљи. Верујем да ће оваквих сусрета бити још више у наредном периоду", истакао је господин Вилалобос.

Поред заменика Синише Максимовића, пријему су присуствовали и председник Скупштине Дејан Срдић, помоћник градоначелника Драгана Милићевић и директор Културног центра Крушевац мр Мирослав Смиљковић са сарадницима. Такође, ове недеље у биоскопу "Крушевац" биће приказивани играни филмови из далеког Мексика.