ЗЛАТНА КАЦИГА-GOLDEN HELMET

20- RESULT      -     21- KONKURS

ВИДЕО-АУДИО и КЦК БЛОГ


  КЦК АРТ               КЦК БЛОГ

Добродошли у Крушевац !

ПРЕТРАГА САЈТА

СЛОВАР ЗА МИЛИЋА...

ЗЛАТНА КАЦИГА

КУЛТ СПОМЕНАР КЦК

БИОСКОПИ

ПУТЕВИ КУЛТУРЕ

РУКОВОДСТВО И УРЕДНИЦИ КЦК

РУКОВОДСТВО И УРЕДНИЦИ КЦК
СТАРИ ПОДАЦИ СА ПОЧЕТКА 2012 ГОДИНЕ

Љубодраг Обрадовић  - директор Културног центра Крушевац
Тел: 037 423025

Маил: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Љубодраг Обрадовић је рођен 1954. године у Треботину, где и данас живи. Завршио Економски факултет у Нишу. Радио у Крушевац Промету, ТП Крушевцу, Пореској управи Србије - филијала  у Крушевцу. Подпредседник је КУД-а *Вук Караџић* из Треботина, где и данас учествује у креирању, уређивању и извођењу програма. Идејни је творац фестивала драмског аматерског стваралаштва Расинског округа - *ФЕДРАРО* и Сусрета Песника у Треботину - *СУПЕС*. Објавио је две књиге поезије *ТВОЈЕ ЋУТАЊЕ МИ ГОВОРИ* и *ЖИВЕТИ СЛОБОДНО*. Песме су му превођене на енглески, шведски, немачки, италијански... Власник је и уредник сајта www.poezijascg.com


Radoje Savić - rukovodilac PJ za programsku delatnost i glavni i odgovorni urednik KCK, urednik festivala KCK.

Završio fakultet Političkih nauka u Beogradu. Studirao sociologiju kulture na magistarskim studijama. Radio kao direktor Osnovne škole u Žabaru, kao direktor Doma omladine u dva mandata i direktor KCK u dva navrata. Devedesetih godina prošlog veka vodio Fond za kulturu i fizičku kulturu Opštine Kruševac.

Jedan od utemeljivača programskog profila Doma omladine i Kulturnog centra . Osnivač je prvog Kulturnog leta u Kruševcu i nosilac ideje stvaranja Kulturnog centra. Jedan je od osnivača Medjunarodnog festival humora i satire Zlatna kaciga. Dobitnik je više nagrada i priznanja. Najznačajnije nagrade - Godišnja nagrada grada Kruševca za kulturu dok je vodio Dom omladine i Zlatna značka KPZ Srbije.


Ljiljana Panić - urednik programa - koordinator.

Rodjena 1960. godine u Bresnom Polju. Diplomirala sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Zaposlena u Kulturnom centru kao urednik – koordinator programa. Član redakcije časopisa Putevi kulture.


Marija Stojadinović- urednik programa kluba KCK i kustos galerije Milića od Mačve.

Rodjena 29. 10. 1977.godine u Kruševcu. Završila Fakultet primenjenih umetnosti i dizajna, na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, odsek primenjeno vajarstvo (1995-2000). Trenutno studira na Akademiji umetnosti u Beogradu Master kreiranje imidža i odnosi s javnošću. Od 2002 - 2008 radila kao likovni pedagog u osnovnoj školi. Od 2008. radi u Kulturnom centru Kruševac kao urednik programa kluba KCK, kustos vodič galerije “Milića od Mačve” i organizator likovne kolonije “Slikamo za KCK”. Aktivo se bavi slikarstvom i izlaže u zemlji i inostranstvu.

Nagrade: Nagrada Oktobarskog salona 2000, Umetnička galerija Kruševac, Nagrada najtelatovanijim studentima FPUD, Fond Blago 2000, San Francisko 1998. L aigle de Nice: Vilue de Saint-Jean-Cap-Ferrat, Nica, Francuska 1998. Prix de La Ville du Cannet, Nica, Francuska 1998. Nagrada na otvorenom konkursu za ideju i rešenje Čuburske pesme, Beograd.
 
Pogledajte Marijin sajt  www.baninjo.in.rs


Sladjana Obradović - urednik tribina, škola i sekcija KCK

Rodjena 1968 godine u Kruševcu. Diplomirala na Filozofskom fakultetu u Beogradu, katedra za sociologiju 1993 godine. U Kulturnom centru zaposlena od 1995. godine kao urednik tribina i koordinator umetničkih radionica.


Maja Olić – urednik likovnog programa, Rodjena Popović.

Rodjena 08. 09. 1958. godine u Kruševcu u porodici visoko obrazovanih intelektualaca, oca Milana dipl. ing. elektronike i majke Olivere dipl. ing. geologije. Osnovnu školu Jovan Jovanović Zmaj završila je u Kruševcu kao nosilac diploma Vuk Karadžić, gimnaziju prirodno – matematički smer u Kruševcu, sa odličnim uspehom. Diplomirala je na Filozovskom fakultetu Univerziteta u Beogradu na odeljenju za Istoriju umetnosti sa najvišom ocenom, na predmetu Istorija umetnosti jugoslovenskih naroda novog veka kod dr Dejana Medakovića i dr Miodraga Jovanovića, sa temom Meštrovićev Vidovdanski hram. Od 1985-1986. godine radi kao honorarni saradnik na prikupljanju materijala za knjigu dr Pavla Vasića Umetnička topografija Kruševca, a od 1986-1996. godine Bavi se pedagoškim radom kao profesor likovne kulture sa položenim stručnim isspitom , u Gimnaziji i Tehničkoj školi u Trsteniku. Od 1996. Zapošljena kao urednik likovnog programa u KCK, gde pored redovnog angažovanja void i likovni studio i organizuje programe iz oblasti umetničke muzike.U svojoj radnoj karijeri učestvovala je na nekoliko stručnih simpozijuma iz oblasti istorije umetnosti i objavljivala članke u više časopisa: Jefimija, Kruševački zbornik, putevi kulture…itd. Autor postavki, kataloga i predgovora mnogih izložbi u okviru programa Kulturnog centra Kruševac i šire u gradu i okrugu. Član umetničkog saveta doma kulture u Trsteniku. Član ULUPUDS-a. U slobodno vreme bavi se muzikom i slikarstvom.Udata je, majka troje odrasle dece, živi u Kruševcu.


Nebojša Lapčević – tehnički sekretar Galerije Milića od Mačve.

Rodjen je 1966. godine u Kruševcu. Objavio je zbirku pesama SEME NA VETRU,1999, (Bagdala, Kruševac), prozni triptih - mitske priče OVAPLODJAVANJE, 2000. Zbirku poezije i proze PESNIK I NJEGOVI MODELI (Bagdala i Apostrof, Beograd), zbirku pesama STROFE U PRASLIKAMA (Čigoja štampa) i leze dramu RIMSKA PRIČA , 2004. (Čigoja, Beograd), publicistička knjiga iz sportske kulture prpmovisana u Medija Centru Crvene Zvezde SRCE NA TEREN, 2005, (Narodna Knjiga, Beograd), kratke priče ULAZ NA JUŽNA VRATA, 2007 (Narodna knjiga, Beograd),). Objavqivao u više listova i časopisa. Prevodjen na italijanski, makedonski, grčki, švedski i bugarski. Nagradjen je Rasinskim Cvetom, 2001. za knjigu Pesnik i njegovi modeli, za izdavački poduhvat godine. Član je Književnog kluba Bagdala i Udruženja književnika Srbije. Aktivan je u Uredništvu Bagdala za decu, i redakciji časopisa Putevi Kulture. Radi u Kulturnom Centru Kruševac, u Legatu Milića od Mačve. Živi u Kruševcu.


Jelena Protić - Petronijević - urednik književnog programa.

Rodjena 4. maja 1963. godine u Kruševcu, gde je završila osnovnu i srednju školu. Diplomirala na Filološkom fakultetu u Beogradu na Grupi za opštu književnost sa teorijom književnosti. Objavila do sada pet knjiga poezije, više intervjua sa vrednim i zanimljivim ljudima, objavljuje književne i putopisne tekstove. Radila kao sekretar i glavni urednik časopisa Bagdala i kao direktor Kulturnog centra Kruševac (2000-2006). Sada je urednik književnog programa u Kulturnom centru u Kruševcu i časopisa Putevi kulture, bila član žirija Medjunarodnog festivala Zlatna kaciga za 2006, u ime domaćina. Objavljuje književne kritike, intervjue, poeziju, putopise... u časopisima “Književni magazin iz Beograda, Povelja iz Kraljeva, Putevi kulture, Grad, Pravoslavna vera i život iz Kruševca, Kov iz Vršca... Pored knjiga poezije Dani (Bagdala, Kruševac,1987), Blagodet promene (Univerzitetska riječ, Nikšić,1992), Iskušavanje (Rad,Beograd, 1995), Čudo u Lazarici (Crkva Lazarica, Kruševac, 1999), objavila i dvojezičnu knjigu Boje Vizantije (na srpskom i grčkom, Crkva Lazarica, Kruševac, 2006) pod pokroviteljstvom Ministarstva za dijasporu Republike Srbije. Ova knjiga na dva jezika imala je predstavljanja u Kruševcu, Beogradu (Ministarstvo za dijasporu), Solunu (Konzulat Republike Srbije), Atini (Ambasada Republike Srbije)... Vredi pomenuti intervjue sa Nj.Svetošću Patrijarhom Pavlom, Radovanom Bigovićem, Vladetom Jerotićem, Vladikom Irinejom Niškim, rektorom Bogoslovije u Prizrenu- Milutinom Timotijevićem, sa ocem Jovanom iz Zočišta, ocem Jovanom iz Lepenca, sa mati Ilarijom iz Pokajnice... Sa književnicima Svetlanom Velmar Janković, Vesnom Krmpotić, Ljubom Simovićem, Mladenom Markovim, Mihajlom Pantićem, Brankom V. Radičevićem, Milovanom Danojlićem, Slobodanom Rakitićem, Ljubicom Miletić, Milanom Komnenićem... Sa balerinama , plesačima, muzičarima, slikarima (Andjela Konzoli iz Italije), multimedijalnim umetnicima (grupa Ćututuk)... Vodi Poetski teatar-radionicu za kreativno pisanje u Kulturnom centru u Kruševcu.


Lidija Užarević - moderator i koordinator književnog programa, škole govora i glume.

Rodjena 06.04.1964. godine u Velikom Šiljegovcu kod Kruševca. Osnovnu školu i Gimnaziju (smer kultura i informisanje) završila u Kruševcu. Apsolvirala jugoslovensku i svetsku književnost, književno-publicistički i nastavni smer, na Filološkom fakultetu u Beogradu. Zajedno sa Ljiljanom Marinković, u izdanju literarne sekcije OŠ Dragomir Marković iz Kruševca, 1979. godine objavila pesničku knjigu *Nisam kao pre*. Jedan osd osnivača TEATRA ZA - prvog alternativnog amaterskog pozorišta u Kruševcu, početkom osamdesetih, u okviru kojeg učestvuje kao glumac (predstave Tamo preko, Kad se setim mila dušo, Poljska 1968, sa kojom učestvuje na BAP-u I BRAMS-u 1984/85). Jedan od prvih novinara - saradnika prve gradske televizije RTK i autor emisije iz kulture Stvaraoci i dela (1991-1992). Više od deceniju honorarni saradnik RTV PLUS. Od 1992. godine do danas stalno zaposlena u KCK kao urednik književnog programa, nastavnik u školi govora i glume i rukovodilac Poetskog teatra. Voditelj značajnih manifestacija u gradu i van, novinar, kulturni poslenik, glumac-amater. Član redakcije časopisa za književnost i kulturu Putevi kulture. Predsednik KUD-a Stanislav Binički iz Jasike kod Kruševca, aktivna kao pisac scenarija, reditelj i učesnik programa KUD-a.



Momir Dragićević – urednik programa dečjeg centra i dečjeg dela programa Zlatna kaciga

Bio jednom jedan grad i zove se Kruševac (1371). Bio jednom jedan pesnik za decu i zove se Momir Dragićević (1947). Bila jednom jedna lepa Fontana u tome gradu kojoj se raduju i deca i odrasli. U tom gradu oko te Fontane zavičaj je ovog pesnika. U zavičaju je i njegova biografija. U biografiji se nalaze i njegove objavljene knjige: Za kike i klikere, Čarapica brbljivica, Zbrda z dola, Paljuqe u šalu, Raspevani toboggan, Baš me briga, Jabuke u šlafroku, Školsko zvonce, Klik-klak, Školska tabla, Muzej igračaka, i brojne muzičke kasete sa festivala muzike za decu. Zastupljen u brojnim Antologijama pesama za decu i saradnik časopisa za mlade i decu u Srbiji i inostranstvu. Pesme su mu prevedene na nemački, bugarski, grčki, italijanski, engleski i romski jezik.


Miодраг Dinulović – urednik dramskog programa.

Rodjen je1973. godine, pozorišni reditelj i dramski pedagog. Diplomirao pozorišnu režiju na Akademiji umetnosti BK, u klasi prof. Branka Pleše 1999. godine. Ostvario 53 samostalne dramske režije na scenama Kruševca, Kraljeva, Jagodine, Aleksinca, Kikinde. Profesionalni rad u inostranstvu započeo režijom Nušićeve Ožalološćene porodice u bugarskom gradu Gabrovu 2003. godine. Najviše uspeha ostvario režijama za decu i mlade. Od 2001. godine zaposlen je u kruševačkom Kulturnom centru kao urednik dramskog programa i rukovodilac Pozorišnog studija Asistirao poznatim rediteljima u značajnim projektima u pozorištu i na filmu. Višestruko je nagradjivan za profesionalni. pedagoški i humanitarni rad.


Rajna Marinković-Aleksić
- urednik dečjeg programa KCK.

Rodjena 16.04.1972. godine u Kruševcu. Završila Pedagošku akademiju u Kruševcu. Radila kao učitelj od 1992-1997. godine u Prokuplju. U periodu od 1998-2007. godine radila u Kulturno prosvetnoj zajednici kao šef računovodstva. Kao urednik dečjeg programa radi u Kulturnom centru Kruševac od 2007. godine.
 

Јелена Вељковић - ПР Културног центра Крушевац

Јелена Вељковић, дипл. правник (Нови Сад) где је наставила и Мастер студије на смеру Међународно јавно право и апсолвент факултета Политичких наука у Београду (новинарство и јавно информисање). Рођена 16. августа 1970. године у Параћину. Основну школу, Гимназију (I, II) и Педагошку академију (III, IV) завршила у Крушевцу.

Више од једне деценије бавила се новинарском радом и то као новинар и уредник информативног програма ТВ Плус, у Крушевачком дописништву РТС-а и БК телевизији. Од 1997. године члан је Савеза новинара Југославије (касније Србије и Црне Горе). Од јануара 2000-те стално запослена у Културном центру Крушевац на месту стручног сарадника  Мећународног фестивала хумора и сатире ЗЛАТНА КАЦИГА, а од 2006. На месту ПР-а Културног центра Крушевац.
 
 

Kulturni centar Kruševac - Topličina 2, 37 000 Kruševac

Tel: 037 419636; 423025

www.kck.org.rs
E mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.