ЗЛАТНА КАЦИГА-GOLDEN HELMET

20- RESULT      -     21- KONKURS

ВИДЕО-АУДИО и КЦК БЛОГ


  КЦК АРТ               КЦК БЛОГ

Добродошли у Крушевац !

ПРЕТРАГА САЈТА

СЛОВАР ЗА МИЛИЋА...

ЗЛАТНА КАЦИГА

КУЛТ СПОМЕНАР КЦК

БИОСКОПИ

ПУТЕВИ КУЛТУРЕ

DecjiCentar

ЧАРАПАНКА ИЗ ОПАНКА

Народе чарапаније, Културни центар Крушевац и УГ „ Чарапанија“ Крушевац предстаљвили су књигу Александре Лукућ „ЧАРАПАНКА ИЗ ОПАНКА“ 13.10.2012. године у Белој сали у оквиру Сајма издаваштва Расинског округа.

Друга књига по реду Александре Лукић представљена је ништа мање маштовит начин него прва „Принцеза најлепшег кеза“. Несвакидашње представљање књиге водили су ауторка Александра Лукић и Матеја Бокан ( певач, рецитатор и врстан млади шоумен ) једном речју чудо од детета. Поред уважених рецезената и песника који су говорили о књизи: Слободан Станишић, Тоде Николетић, Власта Ценић, Никола Стојановић, Саша Милетић значај и вредност Александриног стваљралаштва увеличали су и млади теленти Мирољубка Коњовић, Милан Станковић, Валентина Кузмановић, Ана Васић и Никола Васић. На чаробној сцени која је одавала утисак бајке, односно позоришне представе, Арса с Марса је из огромног шешира извлачио, поред многих поклона изненађења, чак и водитеље. Многобројна публика је са одушевљењем без даха пропратила промоцију до самог крају када се појавила Мадам Пиано и очарала све присутне својим наступом.


ЧАРАПАНКА ИЗ ОПАНКА - Александра Лукић

Опширније: ЧАРАПАНКА ИЗ ОПАНКА 

ВОЛИМ ШТО САМ ДЕТЕ - Оливера Цветић

У оквиру Дечје недеље у Белој сали КЦК, Културни центар Крушевац организовао је 04.10. 2012. године промоцију CD-a „Волим што сам дете“ Оливере Цветић, песникиње и композиторке из Трстеника. Гости промоције били су: Хорић „Цветићи“, Јована Симоновић, Марија Стојановић из Трстеника и Анђела Шутић из Чачка. Чланови плесне групе Фруби денс играли су на музику са Cd-a коју изводи Лука Мирковски. Гости на промоцији и хорић су изузетно талентована деца са којима Оливера ради и посећује многе Фестивале у земљи и ван земље, где освајају вишеструке награде.

Специјални гост промоције гимназијалка Анђела Шутић, поред тога што је невероватан музички таленат пише поезију и слика. Прва књига „Звездани сјај“ јој је објављена прошле године, илустрације у књизи радила је сама, више пута је награђивана у домену песничког, музичког и ликовног стваралаштва. Кроз промоцију Cd-a „Волим што сам дете“ Оливера Цветић представљена је као дечји песник...

Опширније: ВОЛИМ ШТО САМ ДЕТЕ - Оливера Цветић

КАРАОКЕ ОКРШАЈ 2012 - ФИНАЛЕ

Финале Караоке окршаја Културног центра Крушевац одржано је 29. августа 2012. године у Дечјем центару Пионирски парк. Вече је протекло уз овације публике и бројних навијача који су бодрили финалисте, верни фанови са транспарентима пратили су своје фаворите до самог краја. На крају победила је млада и талентована Дарија Мандић. Публику је забављао Срђан Живковић - Сиђа. Програм је водила Јелена Ђорђевић. Погледајте слике и уживајте као и бројна присутна публика...


Директор КЦК мр Мирослав Смиљковић уручује награду Дарији Мандић,
победници Караоке окршаја за 2012 годину

Опширније: КАРАОКЕ ОКРШАЈ 2012 - ФИНАЛЕ

Likovna kolonija *SLIKAMO ZA KCK 2012*

U Dečijem centru Pionirski park, 31.08. i 01.09.2012.godine održana je  peta po redu likovna kolonija Slikamo za KCK, u organizaciji Kulturnog centra Kruševac.

Ove godine svoj stvaralački doprinos dalo je jedanaest umetnika iz Kruševca i Trstenika : Jelena Gvozdenović, Bratislav Aleksić, Goran Vukodinović, Predrag Stevanović, Darko Đurđević, Ivanka Pavlović, Mladen Lazarević, Đorđe Joković, Miloš Vojinović, Vladimir Mijajlović i Marija Šaronjić.

Svečano zatvaranje manifestacije obeleženo je u bašti kluba KCK u subotu 01.09.2012.godine u 21*30 h kada su promovisane slike sa prethodnih likovnih kolonija.

Za muzički trenutak ove večeri bio je zadužen akustik duo Synchro, a publika je imala prilike da uživa u druženju sa umetnicima koji su bili prisutni.

Ove godine likovna kolonija je realizovana zahvaljujući donatorima : Šef +,   brza hrana, Ul. Kosančićeva 28, Kruševac, Kafe Arabica iz Kruševca i Udruženje grđana Slobodište.

Slike nastale na ovogodišnjoj koloniji biće promovisane izložbom u Kulturnom centru u oktobru 2012.godine.

Marija Stojadinović

Urednica programa Kluba KCK

Опширније: Likovna kolonija *SLIKAMO ZA KCK 2012*

ЉИЉАНА ВУКИЋ - КЊИЖЕВНИ ПОРТРЕТ

Крушевац, 16.08.2012. - Пионирски парк - Књижевни портрет Љиљане Вукић


Љиљана Вукић

Љиљана Вукић је писац, члан књижевног удружења Србије и Немачке, дугогодишњи просветни радник у Немачкој и једна је од оснивача Српске књижевне радионице. - Почаствована сам што сам гост у овој песничкој оази у којој сам некада и сама организовала овакве сусрете - изјавила је Лјиљана која иначе пише дечју поезију и прозу.

Недавно јој је објављена и монодрама на Змајевим дечјим играма. Добитница је две златне значке Културно-просветне заједнице, затим престижне награде "Арсеније Чарнојевић", која се додељује само писцима из иностранства и награде за најбољу обрађену прозу академије Иво Андрић.

Опширније: ЉИЉАНА ВУКИЋ - КЊИЖЕВНИ ПОРТРЕТ

ПРВИ ПОЛУФИНАЛНИ КАРАОКЕ ОКРШАЈ


Опширније: ПРВИ ПОЛУФИНАЛНИ КАРАОКЕ ОКРШАЈ

КАРАОКЕ 23 i 29.08.2012 - ДЕЧЈИ ЦЕНТАР КЦК



Финале Караоке окршаја за 2011. годину одржано је 30. августа 2011. године у Дечјем  центару у Пионирском  парку. У финале је ушло  петнаест финалистна од којих је  жири одабрао три најбоља, најбољи сценски наступ и најбољег најмлађег  такмичара. Тада је победила млада и талентована Теодора Токовић. Надамо се да ће и ове године интересовање младих бити још веће и да ће се отпевати још боље песме... Па изволите пријавите се, полуфинале је 23.08.2012. године, а ФИНАЛЕ 29.08.2012. године и то за оба догађаја у Пионирском парку у 20:00 сати... Улаз се не наплаћује!
Теодора Токовић  -  I место за 2011. годину - Погледајте видео снимак

Опширније: КАРАОКЕ 23 i 29.08.2012 - ДЕЧЈИ ЦЕНТАР КЦК 

ВАТРОГАСНА ИНТЕРВЕНЦИЈА - ПОКАЗНА ВЕЖБА ЗА НАЈМЛАЂЕ

07.06.2012. године у организацији Културног центра Крушевац и Ватрогасно-спасилачког батаљона Крушевац у Пионирском парку одржана је едукативно показна игра *ВАТРОГАСНА ИНТЕРВЕНЦИЈА 5*. У пригодном програму ватрогасци су угасили ватру и спасли дечака од пса. Награђени су и најбољи радови на конкурсу који је за ову прилику организван. Програм је осмислила и реализовала уредница КЦК Рајна Алексић-Маринковић, а за техничку реализацију био је задужен Бранко Симић. Програму су присуствали рукуводилац Ватрогасне јединице МУП-а Крушевац и директор Културног центра Крушевац - Љубодраг Обрадовић ...


Ватрогасно возило

Опширније: ВАТРОГАСНА ИНТЕРВЕНЦИЈА - ПОКАЗНА ВЕЖБА ЗА НАЈМЛАЂЕ

ВАСКРШЊЕ ДЕЧЈЕ РАДОСТИ -

 

Опширније: ВАСКРШЊЕ ДЕЧЈЕ РАДОСТИ -