Home Kontakti  
 
Kreativne radionice
     
  KREATIVNO PISANJE I POETSKI TEATAR  
   
 

LIKOVNI STUDIO

 
ŠKOLA BALETA
BALETSKI STUDIO 
RITMIKA I NARODNE IGRE
HOR
 MEŠOVITI KAMERNI HOR SRPKINJA
ŠKOLA PLESA
KRATKOMETRAŽNI FILM
FOTO RADIONICA
UMETNIČKI STUDIO ZA GOVOR I GLUMU
POZORIŠNI STUDIO

Kulturni centar Kruševac prepoznatljiv je po svojim aktivnostima za sve uzraste. Posebno mesto u okviru svog vaspitno obrazovnog programa  ima rad škola,umetničkih radionica i studija., čiji je cilj da mladima pruži dodatno obrazovanje iz oblasti koje nisu zastupljene u redovnom školovanju i da okupe najtalentovanije polaznike.Pomenute sadržaje vode stručni animatori i nastavnici,sa dugogodišnjim iskustvom.Svoj rad sve radionice prezentuju na kraju kalendarske godine javnim časovima.
Upis u kreativne radionice Kulturnog centra je u septembru.. Sa  radom počinju 01.10. a završavaju se 31. 05
.

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 RADIONICA ZA KREATIVNO PISANJE I POETSKI TEATAR

Namenjena je prvenstveno mladima( najmanji uzrast je 7 godina).Radionicu vode Jelena Protić Petronijević i Lidija Užarević.Redovni sastanci ove radionice održavaju se svake srede u 19,30.

 

LIKOVNI STUDIO

Namenjen je deci uzrasta 7-18 godina.Likovni studio vodi Maja Olić,istoričar umetnosti.Škola ima sastanke dva puta nedeljno.

 

ŠKOLA BALETA

 Škola je namenjena deci uzrasta 6-18 godina.Časovi baleta održavaju se dva puta nedeljno. Školu vodi Izabela Bošković, balerina.

 

BALETSKI STUDIO  BORIS RADAK

Baletski studio postoji više od dvadeset godina. Najtalentovaniji polaznici škole baleta postaju članovi  baletskog studija. Studio je vodio poznati baletski umetnik Boris Radak, po kome je i nazvan, kao i baletski igrači: Ljubica Miljković i Slobodan Nedić. Danas baletski studio vodi Izabela Bošković. Svoj rad promovišu na javnim časovima,pozorišnim i baletskim predstavama.

 

RADIONICA ZA RITMIKU I NARODNE IGRE

  Namenjena je deci uzrasta 5-16 godina. Radionicu vodi Lidija Vukašinović. Časovi se održavaju dva puta nedeljno.

                                                        

 HOR

DEČIJI HOR
Namenjen je deci uzrasta od 7-12 godina. Sastanci sa članovima hora su dva puta nedeljno.

 

 MEŠOVITI KAMERNI HOR SRPKINJA

Mešoviti kamerni hor Srpkinja nastao je pod okriljem Društva za negovanje starina i umetnosti, 1995.godine. Od 1997. godine radi u Kulturnom centru Kruševca. Dirigent hora je Leonora Stanković. Hor je ostvario veliki broj nastupa u svom i drugim gradovima, na različitim manifestacijama. Neguje umetničku, duhovnu i svetovnu muziku, a na reperoaru se nalaze i dela narodnog i zabavnog žanra.

 

ŠKOLA PLESA


U saradnji sa plesnim studiom Kruševac, Kulturni centar Kruševac organizuje ove godine školu plesa, školu rekreativnog plesa za sve uzraste ( deca od 4 godine, osnovci, srednjoškolci i stariji).Školu vode treneri Milorad Milutinović i Milan Nikolić.

 

RADIONICA KRATKOMETRAŽNOG FILMA

Radionica kratkometražnog filma pored osnovne edukativne namere ima za cilj da mlade kreativne ljude, čija se interesovanja kreću u okvirima filmske i video umetnosti, upozna  sa tehničkim i estetskim mogućnostima i tendencijama savremenog alternativnog filma.
Radionicu vodi Ivan Tasić.

 

 FOTO RADIONICA

Foto radionica pored osnovne edukativne namere ima za cilj da kreativnim mladim ljudima čija su interesovanja usmerena na vizuelna izražavanja približi i upozna ih sa novim tehničkim i estetskim mogućnostima i tendencijama tradicionalnog  i savremenog pristupa fotografiji kao savremenom vizuelnom mediumu.
Radionicu vodi Ivan Tasić.              

 

UMETNIČKI STUDIO ZA GOVOR I GLUMU
 
      Namenjen je deci uzrasta 9-18 godina.Školu vodi Lidija Užarević, urednik programa u Kulturnom centru. Sastanci sa polaznicima škole održavaju se dva puta nedeljno. .

 

POZORIŠNI STUDIO

POZORIŠNI STUDIO KULTURNOG CENTRA  1983 – 2008


Pozorišni studio Kulturnog centra Kruševac postoji već 25 godina. Osnovni zadatak Studija je priprema i izvodjenje pozorišnih predstava za decu i mlade. Predstave pripremaju i izvode članovi studija-mladi glumci uzrasta od 9 do 19 godina.