Конференција за новинаре- програм за АПРИЛ 2016.

На конференцији за медије КЦК, помоћник директора, Виолета Капларевић, представила је програм за април.

Манифестација која је почела крајем марта и трајаће до 12. јуна је 43. Такмичење села. Културно образовна манифестација, такмичарског карактера, ове године окупила је двадесет месних заједница које се такмиче из пет области (организовање пољопривредне производње и остварени резултати, развој образовања и васпитања, изградња и уређивање села, културне делатности и заштита и унапређење животне средине). Петочлана комисија вредноваће остварене резултате у претходних годину дана, а своју одлуку о свеукупном победнику такмичења и победницима у поменутим областима, саопштиће у јуну на Централној смотри. Домаћин смотре је МЗ Здравиње.

И у априлу нашу публику очекује богат музички програм. Наступиће ученици МШ из Ћуприје и Крагујевца. Настављамо организовање концерата у клубу КЦК. Са својим популарним бендом FREE SPIRITS крушевачкој публици ће се представити Слободан Стојановић-Кепа. Публика ће уживати у песмама Смака, 9. априла у 21сат. Улазнице у претпродаји коштају 300 динара, а на дан концерта 400 динара.

После 22 године, поново у Крушевцу, ЈУ ГРУПА, 22. априла у 21 сат.

Најдуговечнији бенд у историји домаће рокенрол сцене. Продаја улазница по промотивној цени од 800 динара, траје до 5. априла, а после тог датума је 1000 динара.

У оквиру дечијег програма, 16. априла у Великој Ломници организујемо Смотру дечијег народног стваралаштва. Две најбоље екипе пласираће се на Окружно такмичење које се одржава у Брусу.

Ученици основних и средњих школа, годинама показују таленат за позоришну уметност. КЦК организује ТИН ФЕСТ за средњошколце од 11. до 18. априла. Пријавило се седам школа. Ученике 11 основних пријављених школа очекује ФЕШТ од 21. до 28. априла.

У оквиру ликовног програма организују се три изложбе.

У Галерији КЦК, у среду 13. априла са почетком у 19 сати, изложбом цртежа представиће се Драгана Драгутиновић. То је друга изложба КЦК, а по конкурсу за излагачку сезону у 2016.

У петак 22. априла у Малој сали Крушевачког позоришта, у знак сећања на недавно преминулу дугогодишњу председницу клуба „Димитрије Симић“ Љиљану Сироватку, своје радове излагаће чланови клуба на Априлској изложби.

Априлски програм, КЦК завршава још једном изложбом, у Легату Милића од Мачве. Излагаће чланови удружења Расиниус.

april 7 600 x 546

april 1 Custom

april 8 Custom

april 2016 600 x 846

2021  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates