Конференција за новинаре- програм за ЈУН 2016.

Оно што се са сигурношћу може устврдити, јунски репертоар Културног центра Крушевац прави је репрезент богатства рада, садржаја и програма које наша кућа остварује- могло се чути на почетку конференције за новинаре коју је држала заменица директора Јелена Вељковић.

Представљање изузетно богатог репертоара, заменица директора, започела је овогодишњим учешћем КЦК у реализацији програма Видовдан 2016 где се ова установа у култури представља са седам својих програма и активно учествује у реализацији Видовданског Еко дана и Дечијег карневала. Поред Триптиха распето Косово које се ове године састоји из ИЗЛОЖБЕ СЛИКА АКАДЕМСКОГ СЛИКАРА ДРАГАНА МАРТИНОВИЋА ПОД НАЗИВОМ „КРСТОВИ“, у другом и трећем делу, заменица је најавила, ГРУПНУ ВАЈАРСКО – СЛИКАРСКУ ИЗЛОЖБУ 33 УМЕТНИКА ИЗ РУМУНИЈЕ, а у завршници на платоу цркве Лазарице КОЛАЖ ПРОГРАМ УЗ УЧЕШЋЕ ОЛИВЕРА ЊЕГА, ХОРА АЛИЛУЈА ИЗ БЕОГРАДА, БЕОГРАДСКОГ ГУДАЧКОГ КВАРТЕТА И МНОГОБРОЈНИХ ПЕВАЧКИХ И ГЛУМАЧКИХ ГОСТИЈУ ИЗНЕНАЂЕЊА. У оквиру Видовдана 2016 даље се нижу програми ЗАСЕДАЊА КЊИЖЕВНО ФИЛОСОФСКЕ ШКОЛЕ, ЗАВРШНА СМОТРА 43. ТАКМИЧЕЊА СЕЛА, ИЗЛОЖБА ЦРТЕЖА ВЛАДИМИРА ЈАНКОВИЋА КАО И ГОСТОВАЊЕ НАЦИОНАЛНОГ АНСАМБЛА ИЗ ГРАЧАНИЦЕ – ВЕНАЦ који ће свој програм представити у Крушевачком позоришту.Такође у позоришту представиће се и најбоља прдстава овогодишњег ФЕДРАРА, Професионалац у извођењу КУД-а Вук Караџић из Треботина, Жабара и Мале Врбнице.

Јавни часови традиционално обележавају јунски репертоар Културног центра, истакла је заменица директора Јелена Вељковић. Ватромет младости, ревије плеса, глуме, балета,изложба ликовних радова... радост су за децу која су похађала ове школе и секције али и најбољи показатељ родитељима како су њихова деца провела време у нашој кући, нагласила је заменица директора апострофирајући да је управо тај рад са децом и младима круна мисије постојања Културног центра.

По неговању књижевног програма наша кућа је препознатљива више од две деценије,са поносом је истакла Јелена Вељковић и најавила три заиста велика догађаја у овој области. Представљање осме књиге по реду али ПРВОГ РОМАНА ЈЕЛЕНЕ ПРОТИЋ ПЕТРОНИЈЕВИЋ ПОД НАЗИВОМ „ОВО НИЈЕ РАСТАНАК“ који је јуче,31.05. имао своју београдску промоцију. Такође биће представљено и треће допуњено издање Енциклопедије Крушевца и околине аутора Слободана Симоновића. Као круна дешавања у овој области, 30. јуна у крушевачком Културном центру гостоваће добитник НИН-ове награде за 2015 , г-дин Драган Великић када ће представити свој роман „ИСЛЕДНИК“.

Величанствена концертна сезона наставља се у КЦК. Овог месеца Влатко Стефановски Tрио у Клубу КЦК 03.06.2016. године. Такмичење села града Крушевца, 43. по реду, наставља се својим распоредом у још шест села до Завршне смотре која је најављена за 26. Јун у Дому културе у Здравињу.

И овог месеца бићемо домаћини и сарадници удружењу Алтернативни центар за девојке који је локални организатор СЛОБОДНЕ ЗОНЕ и 10. Турнеје филмског фестивала који ће се у Биоскопу Крушевац представити са три филма, истакла је заменица диретора КЦК.

Изненеђењима ту није крај, каже Јелена Вељковић. Бус турнеја Креативног курса гитаре стиже у наш град. На Тргу младих, 13.06. у трајању од 14:00 до 21:00 сат одржаће се концерти полазника овог курса, концерти локалних школа, хорова, најбољих локалних бендова али и бесплатни часови, радионице, предавања. Заменица директора подсетила је да се овај пројекат ради у сарадњи са Џејкобс музичком школом у Индијани уз подршку САД амбасаде у Београду и први пут, ове године у Културном центру Крушевац, заживео у нашем граду на велико задовољство , сада већ свршених, двадестак полазника! Наставак сарадње очекујемо и у наредној школској години.

За крај представљања јунског репертоара, заменица директора оставила је заиста интересантан научно-фантастични шоу младог амбасадора културе Милоша Александрића, под називом ЗАЉУБИ СЕ У ХЕМИЈУ, који је на оригиналан начин спојио своје знање из хемије и технологије и културу - у производњу сапуна, парфема и лековитих масти. Његово предавање али и изложбу испратићемо у Белој сали КЦК.

Као друштвено одговорна фирма и овог првог четвртка у месецу полазници школа и секција КЦК улепшаће поподне члановима Друштва за борбу против шећерне болести, и на својеврстан начин дати допринос ширењу свести у борби против ове болести.

Ни овог месеца нису заборављени љубитељи добрих филмова и заљубљеници у биоскоп. Четири дана гостовања 3Д биоскопа овог месеца. 4. и 5. јуна уживаћемо у филмовима Angry Birds, Warcraft i Alisa iza ogledala.– завршила је конференцију за новинаре заменица директора Јелена Вељковић.

                                                                                                 Јелена Вељковић

                                                                                        Заменица директора КЦК

 

Picture 001 600 x 400

Picture 002 600 x 400

Picture 010 600 x 400

Picture 012 600 x 400

mesecni jun 2016a

jun2016 600 x 846

2021  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates