ПРВОМАЈСКА ИЗЛОЖБА РАСИНИЈУС И ДИМИТРИЈЕ СИМИЋ

Традиционална ПРВОМАЈСКА ИЗЛОЖБА Удружења ликовних уметника Расинског округа Расиниус и Ликовног клуба Димитрије Симић, званично је отворена 23.априла 2019. године у Легату Милића од Мачве. Овом приликом промовисана је књига Ликовна критика, Љубише Бате Ђидића, а у издању Расиниуса. На овогодишњој заједничкој Првомајској изложби  чланови Удружења РАСИНИУС (40 аутора) и Ликовног клуба  Димитрије Симић (19 аутора) промовишу своје стваралаштво. 

Од заступљених техника коришћена су уља на платну, акрил, фотографија, акварел, комбинована техника, скулптуре у камену... На самом отварању присутне је поздравила Виолета Капларевић, директорка КЦК. О књизи је говорио Братислав Алексић, дипл.графичар. О самој изложби говорила је Марија Стојадиновић, уредница ликовног програма КЦК, а за музички тренутак био је задужен Живојин Велимировић. Уручене су и захвалнице, члановима удружења и сарадницима. Изложбу је званично отворио Саша Нешић, председник Савеза Самосталних Синдиката Србије за град Крушевац и општине, а уз чију сарању је Изложба реализована.

Догађају је присуствовала Весна Лазаревић, заменик градоначелника Крушевца, и Момир Драгићевић, градски већник за културу Града Крушевца.

Изложба ће бити отворена до 15. маја 2019.године.

 Марија Стојадиновић

 Небојша Лапчевић

  

  

 

 

2021  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates