Савет за доделу СВЕТОСАВСКЕ НАГРАДЕ

 

Svetosavska 1 Svetosavska 5

Svetosavska 7 Svetosavska 6

Marija Urošević, master ekonomista, doktorand Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu, šahovski FIDE trener i FIDE majstor iz Kruševca, dobitnica je Svetosavske nagrade, saopštila je direktorka Kulturnog centra Kruševac Violeta Kaplarević, na konferenciji za novinare. Nagrada će dobitnici biti uručena na Svetosavskoj akademiji 25. januara iduće godine u Kruševačkom pozorištu.
 
Kulturni centar Kruševac po tradiciji dodeljuje godišnju nagradu kao trajni oblik priznanja pojedincima za najviša dostignuća u oblasti kulture, prosvete i nauke za Grad Kruševac, u cilju isticanja i vrednovanja stvaralaca i njihovog doprinosa u razvoju ovih oblasti. Prema rečima predsednice Saveta za dodelu Svetosavske nagrade Violete Kaplarević, u kome su bili i predstavnici Eparhije kruševačke, Radio televizije Kruševac i prošlogodisnja dobitnica, nagrada „simbolizuje plemenitost onoga što je kroz delovanje značio Sveti Sava i predstavlja podstrek umetniku da pre svega bude stvaralačka ličnost, a sastoji se iz Svetosavske povelje i novčane nagrade.
 
Svetosavska nagrada biće iduće godine dodeljena po 16. put, na Svetosavskoj akademiji u Kruševačkom pozorištu 25. januara.
2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates