РЕВИЈАЛНО ЗАВРШНО ВЕЧЕ 47. ТАКМИЧЕЊА СЕЛА ГРАДА КРУШЕВЦА

   У недељу 20. септембра, на Багдали, пред великим бројем љубитеља наше културе  и традиционалних уметничких вредности,   одржана је централна смотра 47-ог такмичења села града Крушевца. Приказана је ревија најбољих културно - уметничких тачака из овогодишњих програма, која је уједно била и завршни догађај манифестације. Ове године, такмичење села одржано је у складу са препорукама Владе Републике Србије и из тог разлога нису се догађала већа окупљања, а на сцени завршне смотре, наступио је веома мали број одабраних  уметника-аматера, из 19 месних заједница,  што наравно, никако није умањило значај и лепоту програма. Новина у овој манифестацији, су видео записи, које су реализовали организатори ОЈ КПЗ, испред својих КУД-ова. Награде за најбоље видео презентације, рада и деловања културно-уметничких друштава добили су КУД Герасим Вујић из Коњуха и КУД Пепељевац из Пепељевца.

Месне заједнице поред стандардних области инфраструктуре, образовања, екологије и пољопривреде оцењиване су и из области културе.

Овогодишњи свеукупни победник је МЗ Велики Купци, друго место припало је МЗ Дворане, а на трећем месту је МЗ Лазаревац. Осим диплома, и пехара првонаграђеној месној заједници, победници су добили и новчане награде. Прво место вредновано је са 30.000 динара, друго са 20.000, а треће место 10.000 динара.

Организатори су Културни центар и прошлогодишњи победник - МЗ Јасика, а традиционални покровитељ је Град Крушевац.

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates