Светосавска академија 2021.

У понедељак, 25. јануара са почетком у 18 часова у Крушевачком позоришту а у организацији Епархије крушевачке, Културног центра и Крушевачког позоришта, под покровитељством Града Крушевца, одржана је Светосавска академија.

У име Епархије крушевачке, присутне је поздравио секретар Епархије крушевачке, протојереј ставрофор Драги Вешковац а у име Града Крушевца се обратила градоначелница, госпођа Јасмина Палуровић.

Беседу о Светом Сави на овогодишњој Академији је произнео протојереј Вукман Петровић, Архијерејски намесник жупски.

Након светосавске беседе свечано је додељена Светосавска награда, као трајни облик признања појединцима за највиша достигнућа у области културе, просвете и науке за град Крушевац проф. др биохемије Радмили Максимовић.

У уметничком делу програма су учествовали: Мартин Томић (ученик ОШ ''Свети Сава'' из Читлука), Петра Бркић (ученица МШ ''Стеван Христић''), мешовити црквени хор ''Св. Кнез Лазар'' (диригент: Ружица Вешковац) и глумци Крушевачког позоришта, Слађана Несторовић Ристић и Небојша Вранић.

У складу са условима изазваним тренутном епидемиолошком ситуацијом број гледалаца у публици и учесника на сцени је био ограничен.

11akademija 10 Copy 7 4 Copy 6 4 Copy

akademija 4 Copy akademija 7 Copy 111akademija 2 Copy

2 5 Copy akademija 8 Copy

 
2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates