КЦК - Подршка позоришном аматеризму у Крушевцу

Директор Културног центра Крушевац мр Мирослав Смиљковић примио је са својим сарадницима 05.07.2013. године: Александру Чолић и Јасмину Степановић из неформалне аматерске позоришне трупе *Жанка Стокић* из Крушевца, поводом њиховог захтева да у просторијама Биоскопа ЕВРОПА отпочну припреме нове драмске представе.

У садржајном разговору измењени су погледи на садашњи тренутак у драмском аматеризму Крушевца и константовано да је ситуација  у погледу бројности позоришних ентузијаста веома задовољавајућа, јер постоје два аматерска позиршта у Крушевцу: Аматерско позориште Крушка,  и Жанка Стокић, као и Драмски студио КЦК *Бата Миладиновић* и бројни драмски студији у свим средњим и основним школима Крушевца који се активно баве стварањем нових представа.

Константовано је да у Граду Крушевцу постоје и четири аматерска фестивала: ФЕДРАРО, ТИН ФЕСТ, ТЕАТРАМА и ФЕШТ, али да је ограничавајући фактор непостојање адекватног простора за реализацију свих ових програма, јер је Бела сала КЦК по капацитету недовољна да задовољи све ове потребе.

Директор КЦК мр Мирослав Смиљковић је упознао предствнице Жанке Стокић са идејом КЦК да се садашњи простор Биоскопа ЕВРОПА уз помоћ Града Крушевца адаптира у ново позориште које ће задовољити и потребе драмског аматеризма Крушевца о којима брине и подстиче их Културни центар Крушевац, али и потреба Крушевачког позоришта да своје дечје професиналне представе изводи у адекватном простору...

Мр Мирослав Смиљковић са сарадницима из КЦК и чланицама аматерске
позоришне трупе *ЖАНКА СТОКИЋ*

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates