Симфонија у Ф дуру илити мала лекција о шунду

Представом за децу  "Симфонија у Ф дуру илити мала лекција о шунду"  завршена је 26. новембра европска манифестација "Ноћ позоришта" 2021. Културни центар по четврти пут организује ову Манифестцију која је ове године отворена 20. новембра.
    "Симфонија у Ф дуру илити мала лекција о шунду"  је ауторски пројекат глумца, луткара, редитеља и уредника у Културно образовном центру Шид Цветина Аничића. У форми монодраме Аничић је испричао причу о значењу класичне музике током одрстања детета на комичан и деци прихватљив начин кроз лик чувеног композиторa Доминика Ђузепеа Скарлатија. Сазнајемо доста о Моцарту, Баху, Бетовену, Хендлу, Вивалдију...Поред композитора Скарлати нас води кроз значај музике, опере, балета ... И тако нас припрема у борбу против комшије који слуша  “савремен”  шунд, односно музику, илити звуке који се данас, нажалост, пласирају младима ...На фестивалу монодраме за децу у организацији Змајевих дечјих игара у Новом Саду ова монодрам је 2018. освојила прво место као најбољa представа.
    Представи су присуствовали полазници Школе говора и глуме Културног центра, као и гости, старија група Музичко~едукативне радионице "Цврле" са музичким педагозима, професорима Миленом Поповић и Оливером Пантелић.
bbb bbbb
bbbbb bb
2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates