"Краљ Иби" на трећем Ангажман фесту у Дому омладине Београда

kulturoc 1 kulturoc 7

    Ангажман фест је настао као надоградња заједничког пројекта Студио Центра и Дома омладине Београда у жељи да афирмише ангажовану позоришну сцену намењену младима. Ове године Фестивалу се придружило и Мало позориште "Душко Радовић" из Београда. Овогодишњи слоган Фестивала је "Проговори храбро!"  и као полазиште за главну тему поставља питање:"Колико добро познајете људе око себе". Оваквим програмима младима се пружа једно ново позоришно искуство из којег ће изаћи богатији за многа сазнања која их се тичу. С друге стране, склањање деце са улице и увођење у културне институције је задатак на којем би сви из области културног живота требало да раде.
    Неформална група "Културоциклин" из Крушевца и Културни центар Крушевац са представом "Краљ Иби", у режији Сандре Максимовић, у потпуности су одговорили на овогодишњу тему Фестивала. Представа се нашла у избору од пет позоришних представа креираних за младе, од стране младих. Тако су Крушевљани наступили у Дому омладине Београда 5. децембра 2021. године. 
    Ангажман фест је такмичарског карактера. О најбољој представи, глумцима и другим наградама одлучиваће ове године жири у следећем саставу: Ана Пинтер, председник жирија, позоришни редитељ и педагог и чланови~Никола Керкез, глумац и луткар и Јелена Брењо, профеор српског језика и књижевности. 
    Овогодишњи Фестивал траје до 8.децембра када је планирано свечано затварање и додела награда. Ангажман фест подржан је од стране Министарства кулуре и информисања Републике Србије. 
Аутор фотографија је Срба Ивановић
kulturoc 14 kulturoc 11
2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates