Радионица креативне драме - ПОКРЕНИ СЕ!

 

 Радионицa за младе  "ПоКрени се"
У протекла три дана,  сваке вечери по два сата, у Белој сали  Културног центра Крушевац, одржавале су  се радионице креативне драме "ПоКрени се". Радионичари у току пројекта  били су  проф. Сандра Максимовић и млади едукатори из неформалне групе "Културоциклин".
Ове радионице  намењене су младим људима, са циљем да  проблеме са којима се свакодневно сусрећу  сагледавају  из другачијег,  уметничког угла. 
Користећи различите технике креативне драме (театар слика, платформ театар, форум театар, театар предмета) радило се на освешћавању  и продубљивању три односа – однос са собом, са другима и светом који нас окружује, а добијене слике (сцене) постају основа и материјал за грађење целовитих перформанса. Сам назив радионица указује на потребу покретања тела као основног услова за даље покретање емоција и мисли – креативне драме као акта ослобађања. Два дана радиле су  се разне технике кроз уводне вежбе, увод у театар слика, шетњу кроз музеј и дебату, платформу и форум театар.  
 Последњег дана одржан је перформанс "Рефлексије"- заједничка инсталација свих полазника радионице, којима су  овом приликом  уручене дипломе. 

pokrenise 2 pokrenise 5

pokrenise 7 pokrenise 13

pokreniseeee 1 pokreniseeee 24

 

 

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates