20 . ФЕШТ- ОШ „Јован Јовановић Змај“ – „СЕДАМ СНЕЖАНА И ПАТУЉАК“

Представом „ Седам Снежана и патуљак“, коју су у суботу, 27. априла на сцени Беле сале извели ученици, чланови драмске секције „ Змајеви“, ОШ „ Јован Јовановић Змај“ завршен је такмичарски део 20.ФЕШТА. Режију представе потписује наставница српског језика Невена Смиљковић која је била задужена и за музику, сценографија и костимографија је заједнички рад чланова драмске секције „ Змајеви“. Текст ове савремене бајке написао је маестрални Тоде Николетић који се сматра најигранијим писцем на дечијим сценама региона. У овој смешној савременој бајци , Тоде је у шуму „послао“ седам размажених Снежана, смешног вука Вулета, чудног принца и још чуднију баку.
Сјајно одиграли и још боље се забавили млади глумци „Змајеви“: Никола Петровић, Немања Недељковић, Анђела Антић, Кристијан Милошевић, Вукашин Коларевић, Тијана Савић, Милица Симић, Катарина Милановић, Хелена Петровић, Емина Бошковић, Андрија Цветковић и Ива Цветковић.
Подсетимо се да је Фестивал трајао девет дана, а да ће стручни жири: Лидија Ужаревић, председник жирија, Зорица Дуковић, професор драмске уметности и Даница Петровић, дипломирана глумица своје одлуке саопштити, 8. маја у 12 сати у Крушевачком позоришту,када ће бити изведена поклон представа „ Ружно паче“ Зорана Лозанчића, после које ће се доделити награде и свечано затворити 20. ФЕШТ 2024.

FESHT7 8 FESHT7 11

FESHT7 13 FESHT7 2

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates