USKORO PREMIJERA FILMA "ŠAVOVI"

Nakon brojnih nagrada na Berlinskom festivalu i domaćem FEST-u, film „Šavovi“ započeće svoj bioskopski život širom zemlje. Ostvarenje reditelja Miroslava Terzića koji se bavi temom novorođenih beba koje, neposredno nakon dolaska na svet bivaju proglašene mrtvim, a potom se bez ikakvog znanja bioloških roditelja daju na usvajanje, publika u Kruševcu moći će da pogleda od 21. marta u Bioskopu Kruševac.

Susret reditelja Terzića sa krojačicom iz Beograda, Drinkom Radonjić bio je inicijalna kapisla za nastanak "Šavova." Njena priča o sinu kog su joj nakon rođenja oduzeli i proglasili mrtvim i njena vera u to da je on živ, kao i upornost i hrabrost da nakon dve decenije pronađe dete za koje veruje da je njeno, motivisali su reditelja Miroslava Terzića da snimi film o temi koja ga je i pre intrigirala.

U saradnji sa scenaristkinjom Elmom Tataragić nastao je film čiji je kvalitet i značaj najpre prepoznao stručni žiri u Berlinu, dodelivši nagradu za najbolji evropski film u programu Panorama, a potom i publika Berlinala koja je dodelila drugu nagradu za najbolji igrani film u selekciji Panorama.

U ulozi nesrećne majke, Ane, koja veruje da joj je dete živo i koja se u potrazi za njim, susreće sa brojnim poteškoćama i preprekama koje pred nju postavljaju sudstvo, policija i društvo uopšte, našla se glumica Snežana Bogdanović, koja je proglašena najboljom glumicom ovogodišnjeg FEST-a. 

"Snežana je ispred kamere postala druga osoba, ne stedeći se i ne plašeći se da se potpuno poništi i prepusti Ani i da u tom procesu ponekad gotovo povredi sebe. Potpuno predavanje. Ona je drug, borac i veliki glumac” rekao je reditelj Miroslav Terzić.

U ostalim ulogama: Marko Baćović, Vesna Trivalić, Jovana Stojiljković, Jelena Stupljanin, Pavle Čemerikić i drugi. 

šavovi

2021  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates