ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ,,ТИ МЕЂУТИМ,, БИЉАНЕ МИЛОВАНОВИЋ ЖИВАК

ti medjutim Copy

 

У Легату Милића од Мачве одржана је промоција збирке песама Биљане Миловановић Живак, а поводом првог века Стражилова, Милоша Црњанског.
Биљана Миловановић Живак (1972, Пожаревац) основне академске и постдипломске студије завршила је на Филолошком факултету у Београду. Била је дугогодишњи уредник часописа за књижевност и културу Браничево и Едиције Браничево при Центру за културу Пожаревац. Објавила збирке приповедака: Два дана без Марте (2007) и Лосос плови узводно (2013), драму Непотребни трач (2012), збирке поезије А где сам ја, и зашто ту? (2017), Лирско копиле и баба-тетке (2019), Грмљаавина је дуго Трајала (2020), Гробно место за ненаписане песме - избор из поезије, српско-руско издање (2020). Студија Смисао писања у новом веку на енглеском језику објављена је у Холандији (The meaning of Writing in the New Century, or Will Internet Kill the Book, Transcultural Studies, BRILL (2015),40- 60, Articles and Book reviews, LEIDEN, The Netherlands).
Заступљена је у неколико антологија, монографија и лексикона. Награђивана је наградама за поезију и прозу, за адаптацију и режију, уреднички рад, рад у просвети и култури. Један је од пионира предавања Креативног писања. Њене приповетке и песме обрађују се као изборна лектира из савремене српске књижевности у средњим школама, као и на Филолошком факултету БУ.
О књизи ,,Ти медјутим,, коју је објавио КОВ, говоrио је проф. др Добривоје Становевић, музички тренутак Владица Радојевић, а програм је водио Небојша Лапчевић.
IMG 7569 Copy IMG 7566 Copy
IMG 7577 Copy IMG 7572 Copy
2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates