Изложба награђених карикатура XXVI Међународног фестивала хумора и сатире Златна кацига

Изложба награђених карикатура XXVI Међународног фестивала хумора и сатире Златна кацига званично је отворена 1.априла у 19 сати у Галерији КЦК.

На изложби су представљене награђене карикатуре овогодишњег Фестивала у категорији за одрасле и младе, као и из ужег избора.

Присутне је поздравила Виолета Капларевић, директорка КЦК и Међународног фестивала хумора и сатире Златна кацига.

Признање Класово мајсторско перо уручено је Лазу Средановићу, а награду је уручио Ненад Блажић главни уредник КЦК и уредник Фестивала.

На изложби су уручене дипломе и награде младима за писану и цртану форму. Ове године млади су своју креативност исказали на тему Школа.

Добитници награда за цртану форму ( карикатуру и стрип) су: Прва награда, Николина Јовановић –Школа карикатуре Дом омладине Панчево; Друга награда Ева Остојић Гимназија Чачак; Трећа награда, Филип Каран Дечији културни центар Београд. Специјалне награде добили су Милица Тодоровић, Гимназија Чачак и Миња Ковач, Школа карикатуре Дом омладине Панчево.

За писану форму добитници награда су: Прва награда, Мухамед Дураковић- Живинице БиХ; Друга награда Милица Миџало – ОШ Васа Чарапић, Бели Поток; Трећа награда Теодора Радоњин - Долово.

Специјалне награде добили су: Ђорђе Живковић ОШ Васа Чарапић, Бели Поток, и Ахмед Халибашић - Живинице БиХ.

Награде су уручили Виолета Капларевић, директорка КЦК и Међународног фестивала хумора и сатире Златна кацига, Јелена Вељковић заменица директора КЦК и Ненад Блажић, главни уредник КЦК и уредник Фестивала.

Изложба ће бити отворена до 24.априла.

Марија Стојадиновић

Уредница ликовног програма КЦК

 nedelja1 98nedelja1 110

 nedelja1 97

 

nedelja1 114

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates