Изложба слика Бојане Николић

 

ИЗЛОЖБА СЛИКА ОЗАРЕНЕ  НАПЕТОСТИБОЈАНЕ НИКОЛИЋ

Изложба слика Бојане Николић ОЗАРЕНЕ  НАПЕТОСТИотворена је у уторак 26.марта 2019.године у Легату Милића од Мачве.

О поставци су говорили Марија Стојадиновић, уредница ликовног програма КЦК и Матија Рајковић, председник Уметничког савета Галерије КЦК, а присутне је поздравила ауторка.

Бојана Николић је дипломирала сликарство на Факултету ликовних уметности у Београду у класи професора Чедомира Васића (2005). На истом факултету је магистрирала (Трансслика - концептуална, материјална и формална реинвенција сликарства, ментор мр Чедомир Васић, ред. проф, 2008) и одбранила докторски уметнички пројекат (ТРАНС-СЛИКА: Истраживање боје и светлости кроз медије сликарства, инсталације и перформанса, ментор мр Велизар Крстић, ред. проф, 2011).

Ради као професор у Високој школи струковних студија за образовање васпитача у Пироту и као доцент по позиву на Academie des Beaux-Artes Sainte Radegonde, Tours, France. 

Добитница је награде ФЛУ за сликарство Риста и Бета Вукановић, сликари (2005), Награде жирија за најбољи филм у категорији мини филма, на фестивалу кратког филма Кратка форма, Горњи Милановац (La Confrontation St Hippolyte, аутори: М. Станимировић и Б. Николић, 2011) и прве награде на јавном и анонимном конкурсу за израду идејних решења сталне уметничке поставке од дизајнираних подних плоча на тргу Пиротских ратника, Клавир (аутори: М. Станимировић и Б. Николић, 2012).

Члан УЛУС-а, Нове арт сцене.

Приредила је 29 самосталних и учествовала на бројним групним изложбама у земљи и иностранству (Београд, Ниш, Нови Сад, Пирот, Деспотовац, Крушевац, Горњи Милановац, Краљево, Димитровград, Смедерево, Lyines, Saint Hyppolyte, Madrid, Milano, Thessaloniki, Банкиа, Хонг Конг).

Изложба је по Конкурсу за излагачку сезону у 2019 години, и биће отворена до 15.априла 2019.године.

Марија Стојадиновић

Небојша Лапчевић

Ozarene napetosti 7

Ozarene napetosti 3

Ozarene napetosti 9

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates