ЗАВРШЕН ШЕСНАЕСТИ ФЕСТИВАЛ СРЕДЊОШКОЛСКОГ ТЕАТРА – ТИН ФЕСТ `23.

Шеснаести Фестивал средњошколског театра, или ТИН ФЕСТ, завршен је у понедељак, 29. маја 2023. године, проглашењем победника и свечаном доделом награда. У част учесника Фестивала, свечаној додели награда, претходило је извођење поколн представе “Паклена поморанџа”, текст и режија Сандра Максимовић, игра неформална група “Културоциклин”.

Шест фестивалских премијера, у периоду од 12-13. маја и од 24-29. маја 2023., погледало је у Белој сали Културног центра Крушевац више од две хиљаде гледалаца. Ове године учествовало је пет средњих школа Града Крушевца: Хемијско-технолошка, Прва техничка, Политехничка школа “Милутин Миланковић”, Економско-трговинска, Гимназија Крушевац и Драмска секција Васпитно-поправног дома Крушевац.
Представе је оцењивао вршњачки жири састављен од ученика учесница Фестивала и ученика из Музичке школе “Стеван Христић”. Стручни жири ове године чинили су: Предраг Миленковић, дипломирани глумац и председник жирија, као и чланови: Даница Петровић, дипломирана глумица и Немања Петронијевић, дипломирани драматург и уредник у КЦК.
По одлуци вршњачког жирија додељено је једанаест глумачких награда – глумац вечери, а за најбоње представе проглашене су следеће: треће место припало је представи Политехничке школе “Милутин Миланковић” Крушевац - “Србовање”, текст и режија Иван Миладиновић (16 поена), друго представи Васпитно-поправног дома Крушевац “Морска болест”, текст Властимир Глигоријевић, режија Радмила Живковић (19 поена ) и прво место припао је представи Гимназије Крушевац “Које је боје вук”, текст Бранко Ћопић, адаптација и режија Колектив драмске секције Гимназије (22 поена).
Стручни жири доделио је четири специјалне награде. За епизоду: Лани Чабрић за улогу таксисте, пацијента у представи “Ко је овде луд”, Хемијско-технолошке школе, Јани Јефтовић за улогу учитељице и Нини Бранковић за улогу мајке у представи “Које је боје вук” Гимназије Крушевац. Специјана награда за сценску појаву припала је Марији Головић за улогу полицајца, пацијента у представи “Ко је овде луд”, Хемијско технолошке школе, за сценску игру представи “Вероника” (девојка са јебуком и нешто гравитације) Прве техничке школе Крушевац, док је Економско-трговинској школи припала специјана награда за сценски дизајн за представу “Арт”.
Пет равноправних глумачких награда, или GRAND PRIX најбољи глумац Фестивала, по одлуци стручног жирија, понели су следећи ученици: Владица Митић за улогу лопова Славка у представи “Морска болест” Васпитно-поправног дома Крушевац, Лазар Јованчевић за улогу четника, пацијента у представи “Ко је овде луд” Хемијско – технолошке школе, Анђела Никшић за улогу полицајке у представи “Србовање” Политехничке школе “Милутин Миланковић”, Војин Вукелић за улогу дједа Радета и Мартин Томић за улогу малог Бранка у представи “Које је боје вук” Гимназије Крушевац.
Награда за сценски говор припала је целокупном глумачком ансамблу представе “Које је боје вук” Гимназије Крушевац.
Стручни жири одлучио је да ове године треће место равноправно поделе Прва техничка школа Крушевац и представа “Вероника” ( девојка са јабуком и нешто гравитације) у режији професора Ернеста Међедовића и Политехничка школа “Милутин Миланковић” Крушевац и представа “Србовање” у режији професора Ивана Миладиновића. Друго место припало је Васпитно-поправном дому Крушевац и представи “Морска болест” у режији професора Радмиле Живковић. Прво место или GRAND PRIX 16. Тин феста-а, по одлуци стручног жирија, припало је Гимназији Крушевац и представи “Које је боје вук” у режији Колектива драмске секције Гимназије.
Позориште “Чкаља”, које ради под кровом КЦК, поклонило је бесплатне глумачке радионице свим учесницима Фестивала.
Организатор Фестивала је Културни центар Крушевац у сарадњи са средњим школама Града, покровитељ Град Крушевац. Пријатељ Фестивала је Васпитно-поправни дом Крушевац.

ТИН затварањеее 7 ТИН затварањеее 29

ТИН затварањеее 39 ТИН затварањеее 41

50. ТАКМИЧЕЊЕ СЕЛА ГРАДА КРУШЕВЦА – МЗ КОБИЉЕ

У недељу, 28. маја представила се МЗ Кобиље, прошлогодишњи победник ове традиционалне манифестације. У овој години МЗ Кобиље , која обухвата села Кобиље, В. Головоде и Станци, имала је значајне инфраструктурне радове у делу улагања у канализацију, асфалтирање путева , а у плану је да се се у овој години асфалтира и пут у селу Станци.

У културно – уметничком делу представио се КУД Чарапански вез са драмским делом и фолклорним играма, а по први пут овај КУД је представио и своје ветеране.

Прошлогодишњи победници имали су подршку препуне сале Дома културе у Кобиљу.

кобилје 7 кобилје 14

кобилје 19 кобилје 2

50. ТАКМИЧЕЊЕ СЕЛА ГРАДА КРУШЕВЦА – МЗ КРВАВИЦА

МЗ Крвавица и Шашиловац, представиле су се у суботу , 27. маја у свом реновираном Дому културе у Крвавици.

Село предузетника и каменорезаца похвалио је и председник жирија Дејан Јовановић, наводећи да се ова МЗ , пре свега, одликује јако добром организацијом, затим урађеним у овој такмичарској години на пољу инфрастуктуре, екологије , а посебно, образовања и васпитања. Похваљен је и извештај који је ова МЗ доставила овогодишњем жирију.

У веома богатом културно – уметничком програму представило се КУД Чарапанка, формирано 2007. године, народним играма из свих крајева Србије, песмом и драмским делом програма. КУД Чарапанка представило се са својим најмлађим члановима и омладинским саставом.

Представљању МЗ Крвавица присуствовали су народни посланик Зоран Томић, помоћник градоначелнице за пољопривреду Марко Кнежевић, шеф Службе месних заједница Горан Милић, градски већник Мирко Јовановић , као и многобројни гости, представници привредног и јавног живота Расинског округа, и житељи ове месне заједнице.

крвавицааа 1 крвавицааа 4

крвавицааа 8 крвавицааа 5

КЊИЖЕВНА ОМЛАДИНА ГИМНАЗИЈЕ

Књижевна омладина Гимназије одржала је песничко и музичко вече у четвртак 25.маја 2023.године у клубу КЦК.

Публику су чинили : ученици, професори, пријатељи, родитељи учесника. На почетку програма певала је поп песму Наталија из 3.године. Затим су поезију читали: Лука, Дуња, Љубица, Милица, Малина, Катарина, Лана и Марко. Гости књижевне вечери су били: Јована и Марина - студенткиња. У средини програма и на крају свирао је гимназијски рок бенд, рок и хејви метал музику. Чланови бенда су: Павле, Вук, Лазар, Вукашин из информатичког одељења 3/10, а певачица Вида из прве године. Публика је уживала у чарима поезије и еуфорично певала песме на српском и енглеском језику.
Атмосфера на књижевној вечери и концерту била је феноменална! Генерације су се спојиле у естетском, емотивном и енергетском ужитку показујући да су жељни оваквих културно-уметничких програма.
проф. Драгослав Ђорђевић

omladina 2 omladina 6

omladina 10 omladina 4

ТИН ФЕСТ – дан шести

Финалне вечери овогодишњег Тин фест-а, 27.маја 2023. године, изведена је шеста фестивалска премијера. Представила се Гимназија Крушевац са представом " Које је боје вук". Адаптацију текста Бранка Ћопића и режију потписује колектив Драмске секције Гимназије.

     У понедељак, 29. маја, у Белој сали КЦК са почетком у 19 сати одржаће се Завршно вече шеснаестог Фестивала средњошколског театра. Пре проглашења победника и свечане доделе награда биће одиграна, у част учесника, поклон представа  "Паклена поморанџа", текст и режија Сандра Максимовић, игра неформална група "Културоциклин".
tin gimnazija 1 tin gimnazija 5
tin gimnazija 2 tin gimnazija 3

КОНЦЕРТ ГРАДСКОГ ТАМБУРАШКОГ ОРКЕСТРА

          Тамбурашки градски оркестар окупио се након дуже паузе и почео поново да ради под кровом Културног цента Крушевац. Тим поводом организовали су, након осам година, целовечерњи концерт у петак, 26. маја 2023. године, у Клубу КЦК. Уједно је ово било и вече посвећено диригенту оркестра Дулету Алексићу, његовом дугогодишњем раду и стваралаштву.

          У Дулетову част, поред Оркестра, вокалног солисте Десе Милетић, наступили су и гости: Певачки ансамбл „Бисер“ са диригентом Слађаном Ђорђевић, део етно групе „Смиље“, коју окупља Славенка Миладиновић и Лука Матић, ученик ниже музичке школе „Стеван Христић“ који свира хармонику у класи професора Бобана Николића.

          На програму су биле староградске композиције и кола, популарне мелодије, али и етно и традиционалне песме које су сачуване од заборава. На концерту су се чули и стихови Јована Илића, као и народна поезија.

tamburasi 2 tamburasi 3

tamburasi 6 tamburasi 8

         

ТИН ФЕСТ – дан пети

          Петог дана овогодишњег Тин фест-а, 26. маја 2023. године, представила се Економско-трговинска школа Крушевац. Извели су комад Јасмине Резе „Арт“. Представу је режирала професорка Дајана Цветковић Лазић.

          У суботу, 27. маја, на програму Шеснаестог Тин фест-а је прдстава Гимназије Крушевац „Које је боје вук“. Текст Бранка Ћопића адаптирао је и режирао колектив драмске секције Гимназије.

ets 4 ets 6

ets 10 ets 3

ТИН ФЕСТ- Политехничка школа "Милутин Миланковић"

    Четвртог дана овогодишњег ТИН ФЕСТ-а, 25. маја 2023. године, представила се Политехничка школа  "Милутин Миланковић"  Крушевац. Одиграли су представу "Србовање" за коју текст и режију потписује професор Иван Миладиновић. 
    Следећег дана на програму Фестивала је  комад  Јасмине Резе  "Арт". Играју ученици Економско-трговинске школе Крушевац. Предсатаву је режирала професор Дајана Цветковић Лазић.
Tinnnna 3 Tinnnna 4
Tinnnna 5 Tinnnna 1

Концерт ученика Школе за музичке таленте- Ћуприја

У четвртак, 25. маја 2023. године, са почетком у 19 сати у Легату Милића од Мачве, одржан је концерт Школе за музичке таленте из Ћуприје.
Наступила је виолинисткиња Јована Смиљанић, ученица завршне године ове чувене школе, у класи професора Игора Васиљевића.
Гошћа концерта била је виолончелисткиња Мина Станковић уз клавирску сатадњу професорице Катарине Николић.
Публика је имала прилику да ужива у познатим мелодијама, као и фантастичној техници и кристално чистим тоновима младих талената, који су интерпретирали захтевна дела чувених композитора: Баха, Родеа, Паганинија, Сен-Санса, Перичића и Менделсона.
Програм је организовао Културни центар Крушевац, а реализовали су га уредници у КЦК, Радивоје Симић и Стефан Јовановић.

ћупријаааа 1

 

ћупријаааа 3

 

ћупријаааа 4

ПОЧЕО ДРУГИ ДЕО 16. ТИН ФЕСТ-а

Шеснаести ТИН ФЕСТ настављен је у среду, 24. маја 2023. године, у Белој сали, извођењем представе Прве техничке школе Крушевац. Комад Радета Јолића “Вероника” (девојка са јабуком и нешто гравитације) режирао је професор Ернест Међедовић.

          До краја Фестивала очекују нас још три прмијере у извођењну ученика Политехничк школе “Милутин Маиланковић”, Економске школе и Гимназије Крушевац. У понедељак, 29. маја , у част награђених, биће изведена представа “Паклена помаранџа”, текст и режија Сандра Максимовић, игра неформална група “Културоциклин”. Након поклон-представе уследиће свечана додела награда учесницима овогодишњег ТИН ФЕСТ-а.

Tinnn 2 Tinnn 3

Tinnn 4 Tinnn 13

2023  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates