Конференција за новинаре- Програм за фебруар 2020.

 

 

У Медија центру Културног центра Крушевац одржана је редовна конференција за новинаре, током које је представљен програмски садржај за месец фебруар. Присутним медијима обратили су се Слађана Обрадовић, уредница КЦК, као и главни и одговорни уредник КЦК, Ненад Блажић, који се први обратио присутнима.

"Месец фебруар има посебно значење за нашу установу обзиром да сваког 18.фебруара обележавамо и годишњицу постојања Културног центра Крушевац. Ове године обележамо 28 година рада, на један посебан начин, са жељом да се захвалимо нашим суграђанима. У Биоскопу Крушевац, 18. фебруара, обележићемо ову годишњицу доделом награде "Словољубве", појединцу,  сараднику КЦК, за неимеран допринос култури. У наставку програма је предвиђен и поклон концерт Данке Убипарип и Коктел бенда, током кога ће сви гости, потпуно бесплатно, уживати у интерпретацијама изворне, староградске и забавне музике. Месец фебруар је и термин поредфестивалских програма који иду у сусрет 28. Фестивалу хумора и сатире "Златна кацига". У понедељак 3.фебруара, у Клубу КЦК, са почетком у 20 часова, представићемо књигу "Са ђаволом на ти" аутора, књижевника, новинара и сатиричара Драгутина Карла Минића, награђиваног лаурета нашег Фестивала. Програм предфестивалских програма настављамо 7.фебруара, у Белој сали КЦК, са почетком у 19 часова, представљањем књиге "Мељава времена", крушевачког књижевника и сатиричара Михајла Ћирковића Ћире. 1.фебруара ће се крушевачкој публици представити млада песникиња Слађана Миладиновић, књигом поезије "Срце није камен". У складу са датумом и традицијом, 14. фебрура, у Белој сали КЦК, са почетком у 20 часова, удружење песника Поезија СРБ и Атеље галерија Маки, приредиће колаж програм под називом "О љубави и вину". Као и сваког месеца, приредићемо концерт озбиљне музике, у организацији КЦК, Стевана Спалевића - клавир, који ће бити одржан 12.фебруара у Малој сали Крушевачког позоришта, са почетком у 18 часова. У Дому културе у Здравињу, од 1.-2. фебруара, биће реализована ликовна колонија, 7. манифестације "Зимске зоре звезданог Здравиња". На крају месеца, у Легату милића од Мачве, 27.фебруара, са почетком у 19 часова, приредићемо програм "Вече о Добрици Ћосићу", где ће између осталих, учешће узети и дугогодишњи сарадник Крушевачке књижевно филозофске школе, др Зоран Аврамовић. У складу са традицијом и жељом да нашим најмлађим суграђанима улепшамо дане током зимског распуста, припремили смо и "Програм за време зимског распуста" којим ћемо кроз низ различитих програмских садржаја и радионица, представити наше школе и секције".

Након тога, уредница Културног центра Крушевац, Слађана Обрадовић, детањно је представила програме и радионице, предвиђене током зимског распуста.

"Програми и радионице ће бити подељени на два дела. Први, под називом "Зимски кративни атеље", у термину од 3.-7.фебрара, у Клубу КЦК, у термина од 17-19 часова. Током овог сплета програма радионице ће водити Луна Живадиновић, Биљана Бајовић и Мирјана Караклић. Други део су програми под називом "Заиграјмо заплешимо", током кога ћемо реализовати плесне вечери, вече балета, вече глуме, вече зумбе и хип хоп вече, заједно са нашим колегама и сарадницима".

главни и одговорни уредник КЦК

Ненад Блажић

 

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates